Tübitak 2209-A Programına Başvuran Öğrencilerimizin Projeleri Kabul Edilmiştir.

Sosyoloji Bölüm Başkanlığı

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvuran öğrencilerimizin projeleri kabul edilmiştir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sosyoloji Bölüm Başkanlığı

15.04.2019

1- “Yurt Dışından Trabzon’a Kesin Dönüş Yapan İşçilerin Fotoğraflarla Göç Hikayelerinin Derlenmesi”. Doç. Dr. Mine Gözübüyük TAMER (Danışman); Sevgi YILMAZ (Proje Yürütücüsü), Ömer EROĞLU, Sinan GENÇ.

2- “Çalışan Çocuklu Kadınların Evdeki Sorunları: Trabzon İli Örneği”. Doç. Dr. Musa Yavuz ALPTEKİN (Danışman); Kübra ARSLAN (Proje Yürütücüsü), Eyle ARSLAN, Muzaffer AYDIN, Çağatay YILDIZ

3- “Yoksullara yönelik devlet yardımları ile ilgili olarak komşuların gözlem yorumları: Trabzon Örneği”. Doç. Dr. Musa Yavuz ALPTEKİN (Danışman), Fatma Nur DEVECİOGLU (Proje Yürütücüsü) Muhammed Sefa OVACIK, Yasemin ÇİLİNGİROGLU, Elem DEMİR.

4- Doğu Karadeniz'de İkincil Konutların Turizme (Transfer sistemine) Kazandırılması Ön Çalışması: Trabzon Örneği”. Doç. Dr. Musa Yavuz ALPTEKİN (Danışman), Buket FETTAHOGLU (Proje Yürütücüsü), Sedanur BAŞKAN, Sümeyye BAŞ, Hazal KOSANOGLU.

5- “Doğu Karadeniz'de Boşanma Sonrası Kadınların Yaşadığı Sorunlar: Trabzon Örneğinde Çocuklu ve Çocuksuz Olma Durumuna Göre Karşılaştırmalı Analizi”. Doç. Dr. Musa Yavuz ALPTEKİN (Danışman), Özlem KELEŞ (Danışman), Yağmur KANDEMİR, Muhammet KALAYCI.

6- “Kaçarak Evlenme Biçiminin Diğer Evlenme Biçimlerine Kıyasla Evlilik Sonrasında Olumsuz Etkileri: Trabzon İli Örneği” Doç. Dr. Musa Yavuz ALPTEKİN (Danışman), Garip TURAN, Hasret YILMAZ, Hatice KARATAŞ, İlayda DEMİRCİ.

7- “Üniversiteye Yeni Başlayan Öğrencilerin Uyum Sürecine Yönelik Oryantasyon Programının Hazırlanması". Doç. Dr. Mine Gözübüyük TAMER (Danışman); Ezgi Kural (Proje Yürütücüsü) ve Zeynep Şaffak.