haberler

Özel Sağlık Sektörü Ve Hastane Yöneticiliği Etkinliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü olarak bölüm etkinlikleri kapsamında Trabzon Yıldızlı Medikal Park Hastanesi yönetim ekibi ile 22.03.2022 tarihinde “ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜ VE HASTANE YÖNETİCİLİĞİ” etkinliği yapıldı.

Etkinlik kapsamında Yıldızlı Medikal Park Hastanesi genel müdürü Uzm. Dr. Abdullah CANTÜRK, Türkiye’de özel sağlık kurumlarının tarihçesine, özel sağlık sektörünün dinamik yapısına, Medikal Park Hastaneler grubunun Türkiye’deki yaygınlık durumuna ve verdikleri hizmetlere, özel sağlık kuruluşlarının problemlerine ve özel hastaneler olarak sağlık yönetici adaylarından beklentilerine yönelik bilgiler verdiler.

Medikal Park Hastanesi insan kaynakları müdürü Coşkun Sarı, geleceğin yönetici adayları olan sağlık yönetim bölümü öğrencilerine; etkili bir CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve işe alım süreçlerinde önemli hususlara değindi. Sarı, Medikal Park Hastaneler Grubunun personel alımlarında ve hizmet içi eğitim süreçlerinde kendilerine özgü uygulamalardan da bahsetti.

Etkinliğe Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Saruhan GÜLER, Sağlık Yönetim Bölümü hocaları ve ilgi duyan diğer akademik personeller katılmıştır.


31 Mart 2022