haberler

I. Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Sosyal Bilimler’ temalı I. Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi gerçekleştirilmiştir. 

Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Kurtuluş BURUK, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaaddin YALÇINKAYA, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila DOĞAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılmıştır.

Sosyal bilimler alanındaki sorunları farklı disiplinler çerçevesinde inceleyen lisansüstü öğrencileri bir araya getirmek, bilimsel gelişmeler doğrultusunda bir tartışma platformu oluşturmak amacıyla düzenlenen kongrenin ilk gününde Prof. Dr. Syeda Arzu WASTI tarafından öğrencilere ‘Kaliteli Yayın Yapmak’ konulu bir eğitim gerçekleştirilmiştir. Kongrenin ikinci gününde ise hem KTÜ hem de diğer üniversitelerden lisansüstü öğrencilerin çalışmalarıyla katıldıkları 9 bildirinin sunulduğu ve alanında uzman akademisyenlerce değerlendirilerek tartışıldığı 3 oturum gerçekleştirilmiştir.

Değerli öğretim üyelerimize, misafirlerimize ve öğrencilerimize katkıları dolayısıyla teşekkür ederiz.



12 Aralık 2023