ENSTİTÜ
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAŞTIRMA
Eylül
Tez Önerısı Kabul Edılen Öğrencılerın Dıkkatıne
SBE
TEZ ÖNERİSİ KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Tez önerisi kabul edilen tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerinin
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yayın ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın ekteki E.71070 (Ek-1) ve E.45871 (Ek-2) sayılı yazıları gereği aşağıdaki işlemleri yapmaları gerekmektedir:
1) Tez önerisi kabul edilen öğrenci, Tez Otomasyon Sistemine üye girişi yaparak Tez Veri Giriş Formunu dolduracaktır. Böylece hazırlanmakta olan tezlerden bilim dünyası haberdar edilmiş olacaktır.
2) Tez sınavında başarılı olan öğrenci, Tez Otomasyon Sistemine daha önce veri girişini yapmış olduğu tez bilgilerinin güncellemesini yaparak tezini kompakt disk (CD) ortamında elektronik olarak hazırlayıp enstitüye/fakülteye teslim edecektir.
3) Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden "Enstitü Oturumu" bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yaparak tezi yükleyecektir. Tez Veri Giriş Formları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilmeyecektir.
4) Yönergenin 6.1. maddesine göre Lisansüstü tezle ilgili patent başvurusu yapılması veya patent alma sürecinin devam etmesi durumunda (iki yıl) ve 6.2. maddesine göre yeni teknik, materyal ve metotların kullanıldığı, henüz makaleye dönüşmemiş veya patent gibi yöntemlerle korunmamış ve internetten paylaşılması durumunda 3. şahıslara veya kurumlara haksız kazanç imkanı oluşturabilecek bilgi ve bulguları içeren tezlerin erişime açılmasının ertelenebilmesi (altı ay) için Enstitü Yönetim Kurulu Kararı alınması gerekmektedir. Bu tezler enstitüler tarafından enstitü yönetim kurulu kararı alındıktan sonra sisteme yüklenecek ve enstitü yönetim kurulu kararı resmi yazışma kuralları çerçevesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecektir.
5) Gizlilik kararı verilen tezler gizlilik süresince enstitü veya fakülte tarafından gizlilik kuralları çerçevesinde muhafaza edilecek, gizlilik kararının kaldırılması halinde Tez Otomasyon Sistemine yüklenecektir. Gizlilik kararı verilen tezler Yükseköğretim Kuruluna bildirilecektir.
Temmuz
Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Haziran
Dönem Projesi Teslim ve Yeterlik Sınav Süreci
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Haziran
UZEM Programları Dönem Projesi Teslimi ve Yeterlik Sınavı
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Haziran
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Sonu Sınavları
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Haziran
NATO Staj Programı/2026 Dönemi İçin Başvurular
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mayıs
İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Dikkatine!
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mayıs
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Mazeret Sınavları Hakkında Önemli Duyuru!
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mayıs
Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencilerinin Dikkatine!
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mayıs
Mezunlarımızın Dikkatine (Toplantı Duyurusu)
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mayıs
Doktora Öğrencilerinin Tez İzleme Raporları'nı Enstitü Bilgi Sistemi'ne Yüklemesi Hakkında
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Nisan
2024-2025 Bahar Dönemi Mazeret Sınavına Girecek UZEM Öğrencilerinin Dikkatine
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Nisan
Danışman Atanması Başvuruları Hakkında Önemli Duyuru
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Nisan
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Ara Sınavları
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Nisan
AYEUM Veritabanı Kullanımı
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mart
2024-2025 Bahar Yarıyılı Sınav Programları
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mart
UZEM Öğrencilerimize Dönem Projesiyle İlgili Önemli Duyuru
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mart
UZEM Öğrencilerimize Sınavlarla İlgili Önemli Duyuru
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Mart
2024-2025 Bahar Dönemi Danışman Atamaları Hakkında
Sosyal Bilimler Enstitüsü