haberler

Bölümümüz 7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarında Yer Aldı

Üniversitemizde devam eden Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2023 çerçevesinde gerçekleştirilen 7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarında Bölümümüz de yer aldı. 17-18 Mayıs 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara Trabzon ve civar illerden geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen 2 bini aşkın gencimiz katıldı.

Gerçekleştirilen fuarda ortaokul ve lise öğrencilerine hem Rus dilinin günümüzde gitgide artan önemini hem de Rus kültürü, edebiyatı ve tarihiyle alakalı bilgileri aktardık. Bunun yanı sıra eğitim çıktılarımızdan ve iş imkânlarından bahsettik. Ortaokul ve lise öğrencileri Rusya ve Rus kültürü ile alakalı merak ettikleri soruları Bölümümüz öğretim elemanlarına yöneltebilme fırsatı yakaladı. Matryoşka ve Valenki standımızı ziyaret eden öğrencilerin dikkatini cezbeden nesnelerin en başındaydı.

Rusça şarkılar eşliğinde geçen bu iki günün özeti mahiyetinde hazırladığımız videoya ulaşmak için aşağıda yer alan "Oynat" butonuna tıklayınız.


20 Mayıs 2023