etkinlikler

Aralık

Bölümümüzde Öğrencilerimizin Kişisel Gelişimlerine Yönelik Seminer Programı Düzenlendi

Evvelce sitemizde duyurusu yapılan Seminer Günü Programı 30.12.2022 tarihinde Bölümümüzde düzenlendi. Çalıştay havasında geçen programda öğrenciler konularına yönelik sunumlarını yaptılar.

Bölümümüz için yepyeni bir milatı da teşkil eden Seminer Günü 30 Aralık 2022 tarihinde Bölümümüzde gerçekleşti. Öğrencilerimizin akademik anlamda kendi odaklarını oluşturan konulara yönelik yetkinliklerini ve öz güvenlerini pekiştirme amacıyla bir öğrenci çalıştayı atmosferinde düzenlenen Seminer Gününde dördüncü sınıf öğrencilerimiz Rusya’nın edebiyatından kültürüne, tarihinden tiyatrosuna varan çeşitli konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Saat 09.30 itibariyle Öğrencilerimizin tatlı heyecanıyla başlayan programda disiplinlerarası yaklaşımla ele alınan konular (Örneğin, Rusya’da kadının yerinin edebi metinler üzerinden tespiti gibi) dikkat çekti. Alışılagelen sunum programlarında hazırlanan yansıların dışında platformların kullanıldığı, içeriklerin video ve sesli materyallerle desteklendiği sunumlar öğrencilerimizin etkili sunumlar hazırlayabilme ve sunumlarını pozitif duygularla karşıya aktarabilme becerisine haiz olduklarını ortaya koydu.

Sunum yapan dördüncü sınıf öğrencilerimiz dışında özellikle üçüncü sınıf öğrencilerimiz Seminer Gününe yoğun bir ilgi gösterdi. Sunum aralarında öğrencilerimiz çeşitli ikramlar eşliğinde hocalarıyla bir araya gelebilme fırsatı buldu. Gün sonunda öğrencilerle sunumlarındaki artı ve eksiler tartışılarak genel bir değerlendirmede bulunulmasıyla program sonlanmış oldu.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü