etkinlikler

Ekim

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programımız Gerçekleşti

Yeni gelen bütün öğrencilerimizin uyum süreçlerine pozitif katkı sağlamak, Üniversitemizin 67 yıllık köklü tarihi, birikimi ve kurumsal kültürü hakkında onları bilgilendirmek ve tüm öğrencilerimize haklarını ve ayrıcalıklarını aktarmak amacıyla 5 Ekim 2022 tarihinde Edebiyat Fakültemiz Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ Konferans Salonu’nda saat 13.00'te Bölümümüz Oryantasyon Programı gerçekleşmiştir. Bütün öğretim elemanlarının katılım gösterdiği programda Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz 20 günlük süre içerisinde katettikleri yolu kendi sınıflarını ve kendilerini bizlere Rusça tanıtarak gösterdiler. Dördüncü sınıf öğrencilerimiz uyarladıkları "Mezun Şarkıları"nı seslendirip diğer öğrencilerimize öğütlerde bulundular. Bölümümüzün bir geleneği haline gelen, ancak pandemi süresince devam ettirme şansı bulamadığımız anahtar teslimi de yeniden gerçekleştirilmiş oldu. Bu geleneğe göre bir üst sınıftaki öğrenci hazırlık sınıfı öğrencisine “bilginin anahtarını” teslim eder. Tüm öğrencilerimize yenilenen web sitemizi nasıl daha verimli kullanabileceklerine dair bilgilendirme yapılmasının yanı sıra Öğrenci El Kitabı ve Oryantasyon Kitabı tanıtıldı. Ayrıca gelecekte sitede kendisine yer bulacak yeniliklerden de bahsedildi. Daha sonrasında ise Bölümümüz öğretim elemanlarının yaptıkları konuşmalarla Oryantasyon Programımız son buldu.

Edebiyat Fakültesi