Şubat

Proje Etkinlikleri

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi" 09-11 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecektir.

AMAÇ

Önerilen Bilimsel Eğitim Etkinliği Desteği ile katılımcıların, üniversite sanayi iş birliği geliştirme kapasiteleri ve TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği gibi ulusal fon kaynaklarına başvuru kapasitesinin artırılması amaçlanmaktadır.

KAPSAM

Önerilen proje kapsamında farklı araştırma alanlarına ve doktora unvanına sahip araştırmacılardan oluşacak 24 katılımcıya ulusal fon kaynaklarına başvuru kapasitesinin artırılması amacıyla eğitim etkinliği düzenlenecektir.

Katılımcılara, bir üniversite sanayi iş birliği projesi hazırlamadan önce bilinmesi gereken temel proje kavramları, üniversite sanayi iş birliğinin önemi, Kontratlı Ar-Ge süreçleri, teknoloji geliştirme bölgesi, Ar-Ge/Tasarım Merkezi görevlendirme süreci, Kamu destekli üniversite sanayi iş birliği süreçleri, bilinmesi gereken ilgili hukuki düzenlemeler ve gerçekleştirilecek Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinde kullanılan teknolojik olgunluk seviyesini ölçen bir endeks olan Teknoloji Hazırlık Seviyeleri (THS) kavramı anlatılacaktır.

Ardından TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı genel özellikleri, kapsamı, bütçesi, başvuru koşulları, çağrı rehberinin okunması ve değerlendirme kriterleri hakkında genel bilgilendirme yapılacak,  hem teorik hem de uygulamalı olarak TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği destek programına ait başvuru dokümanı katılımcılarla birlikte incelenerek program başvuru formlarının ve proje teklifi taslağı hazırlanması sağlanacaktır.

ETKİNLİK EKİBİ

• Prof. Dr. Esat GÜMÜŞKAYA (Koordinatör ve Eğitmen)
  • Prof. Dr. Oktay YILDIZ (Eğitmen)
  • Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ (Eğitmen)
  • Öğr. Gör. Emrah AYVAZ (Eğitmen)
  • Öğr. Gör. Kerim SÖNMEZ (Eğitmen)
  • Proje Uzmanı Dilek İskender BALABAN (Eğitmen)
  • Proje Uzmanı Yalçın AYKUT (Eğitmen)
  • Proje Uzmanı Eren YILMAZ (Eğitmen)
  • Proje Uzmanı Güler Tuğba GÜLTEKİN (Eğitmen)

KATILIMCILARDA ARANAN ŞARTLAR

1. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  2. Katılımcıların fen, mühendislik ve sağlık alanlarında doktora unvanına sahip araştırmacılar olması,
  3. Katılımcıların daha önce düzenlenen 2237-A etkinliklerine en fazla 4 kere katılmış olması, daha önce 2237-A etkinliğine katılmayan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
  4. Hali hazırda firma iş birliği olan ya da firmaya danışmanlık hizmeti sunan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
  5. Katılımcıların OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması,
  6. Katılımcıların etkinliğe bir proje fikri ile katılıyor olması. Daha önce üniversite sanayi iş birliğine yönelik proje başvurusu yapmış ve reddedilmiş ya da hazırlık aşamasında olan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
  7. Katılımcıların statüsünün dengeli dağılımının olması gözetilecektir.
  8. Başvuru oranlarına göre kadın erkek dağılımlarının orantılı olması gözetilecektir.

ETKİNLİK YERİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Teknoloji Sınıfı, TRABZON

KATILIM

• Etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır.
  • Etkinliğe katılmadan önce başvuru yapılması ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir.
  • Etkinlik 3 gün devam edecek olup katılım %100 zorunludur.
  • Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.
  • Etkinlik ücretsiz olup Trabzon dışından katılan katılımcıların yol, iaşe ve konaklama giderleri ile Trabzon’dan katılan katılımcıların iaşe giderleri, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği "Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları" limitleri çerçevesinde proje bütçesinden karşılanacaktır.
  • Katılımcıların toplantıya kişisel bilgisayarları ve proje fikri ile katılmaları gerekmektedir.

Başvurular, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği alınması durumunda bu sayfa üzerinden alınmaya başlanacaktır.