TÜBİTAK BİDEB 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "Mühendislik Temel Alanında Proje Yazma Eğitimi" 09-11 Ekim 2024 tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlenecektir.
AMAÇ
Bu etkinlikteki amaç; mühendislik temel alanlarında araştırmalar yapan doktoralı araştırmacılar veya en az tez aşamasındaki doktora öğrencilerinin alanlarında TÜBİTAK ARDEB Ulusal Destek Programlarına proje önerisi hazırlama ve proje yazma becerilerine katkı sağlamaktır.
KAPSAM
Etkinlik ülkemizin farklı şehirlerinden asgari 20 katılımcı ile belirtilen tarihlerde çevrim içi gerçekleştirilecek ve toplam 3 günde tamamlanacaktır.
Düzenlenecek etkinlik ile katılımcılar;
- TÜBİTAK ARDEB Ulusal Destek Programlarına proje yazabilecekleri proje kodları ile ilgili bilgi sahibi olacaklar, 1001 proje öneri formunu tanıyacaklardır.
- Katılımcılar özgün değer yazılırken nelere dikkat etmeleri gerektiği, tasarladıkları projenin alandaki hangi eksikliği ne yönde gidereceği ve hangi sorunlara ne yönde çözüm geliştireceği ile ilgili teorik derslerde bilgi sahibi olacak, atölye çalışmalarında elde ettikleri bilgileri uygulama fırsatı kazanacaklardır.
- Katılımcılar proje önerisinin amaç ve hedeflerini yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirilecek, kendi proje konularında amaç ve hedeflerini yazarak atölye çalışmalarında bu becerilerini geliştireceklerdir.
- Katılımcılar yöntem başlığı altında proje yazım sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve risk yönetimi kapsamında yapılacaklar ile ilgili bilgiler elde edecek atölye çalışmalarında elde ettikleri bilgileri kendi seçmiş oldukları proje konularında uygulama fırsatı kazanacaklardır.
- Katılımcılar projelerde yaygın etki yazılırken dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgiler elde edecek, atölye çalışmalarında belirledikleri proje konusunda elde edilmesi öngörülen çıktıları belirleyecek ve bu çıktıların paylaşımı ve yayılımının ne şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine yönelik planlamalar yapacaklardır.
- Katılımcılar projelerde en sık karşılaşılan ret nedenleri ile ilgili bilgi sahibi olacaklardır.
- Katılımcılar bir projenin değerlendirilmesinde panel sürecinde nelere dikkat edildiği, projelerin hangi başlıklar altında değerlendirildiğini deneyimleyeceklerdir.
- Etkinlikte ikinci ve üçüncü gün katılımcılar atölye çalışmalarında gruplar halinde projelerini hazırlayacaklardır. Katılımcıların gruplar halinde çalışmaları iletişim becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.
- Etkinlik sürecinde dört proje konusu ürün olarak ortaya çıkacaktır. Her bir projede projenin yazımı sürecinde katılımcılar iş birliği içerisinde çalışma becerilerini geliştireceklerdir.
- Katılımcılar çevrim içi eğitimle işbirliği içerisinde etkileşimli proje yazma sürecini deneyimleyeceklerdir.
ETKİNLİK EKİBİ
-
Prof. Dr. Yakup Emre ÇORUHLU (Koordinatör, Karadeniz Teknik Üniversitesi)
-
Prof. Dr. Nilgün AYMAN ÖZ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)
-
Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOĞLU (İstanbul Teknik Üniversitesi)
-
Prof. Dr. Oğuz GÜNGÖR (Ankara Üniversitesi)
-
Doç. Dr. Halilibrahim İNAN (Gümüşhane Üniversitesi)
-
Prof. Dr. Orhan KARSLI (Karadeniz Teknik Üniversitesi)
-
Doç. Dr. Elif SOYER (Marmara Üniversitesi)
KATILIMCILARDA ARANAN ŞARTLAR
- Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması gerekmektedir.
- Katılımcıların Mühendislik temel alanında (Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Çevre Mühendisliği vd.) araştırmalar yapan araştırmalar yapan doktora yeterliliğini başarmış öğrenciler veya doktora unvanına sahip araştırmacılar olması gerekmektedir.
- Daha önce 2237/B program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması gerekmektedir.
- Katılımcıların etkinliğe bir proje önerisi ile katılması gerekmektedir.
- Katılımcıların seçiminde daha önce proje sunmuş ancak projeleri çeşitli nedenlerle kabul edilmemişlere öncelik verilecektir.
- TÜBİTAK tarafından ilan edilen ve 2237-B etkinliğine katılım ile ilgili belirtilen diğer tüm şartları sağlayan araştırmacılar etkinliğe katılabileceklerdir.
ETKNİLİK YERİ
Etkinlik çevrim içi olarak Zoom Programı üzerinden düzenlenecektir.
KATILIM
- Etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır. 24 asil olmak üzere, başvuranlar için asıl ve yedek katılımcı listesi oluşturulacaktır. Asil adaylardan birinin katılmaması durumunda birinci yedeğe katılım imkânı sağlanacaktır.
- Etkinliğe katılmadan önce başvuru yapılması ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir.
- Etkinlik 3 gün devam edecek olup katılım %100 zorunludur.
- Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.
Başvurular, TÜBİTAK 2237/B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında destek alınması durumunda bu sayfa üzerinden alınmaya başlanacaktır.