haberler

Küresel Isınma Temalı Temel Tasar Çalışmaları Sergisi

Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliğini tüm dünyanın görmezden gelmeye başlaması, sıradanlaşmasına da neden olmaya başlamıştır. Ortaya çıkan sonuçlar yalnızca insanı değil, hayvanları, bitkileri tüm ekosistemi önüne geçilemez bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Sadece yaşadığımız zaman dilimini değil gelecek nesilleri de düşünmek ve ona göre tutumlar sergilemek insanoğlunun birincil ve en önemli görevidir.  Bu görev çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeksizin hepimizindir.
Peyzaj mimarlığı disiplini hem insanı hem çevreyi kapsayan multidisipliner bir çalışma alanı olarak, küresel ısınmaya karşı mücadelenin kilit noktalarındandır. Peyzaj mimarlığı temel tasar dersi ile öğrenciler bu mesleğe ilk adımlarını atarlar. Karadeniz Teknik Üniversitesi peyzaj mimarlığı olarak, bu ders kapsamında küresel ısınmanın sıradanlaştığı günümüz dünyasına ve yangınlar, seller, çölleşme gibi iklim değişikliği sonuçlarına bir karşı çıkış düşüncesi olarak, direncin ilk adımı atılmıştır.

Temel Tasarım ve Proje dersi kapsamında Prof. Dr. Arzu KALIN, Doç. Dr. Tuğba DÜZENLİ, Doç. Dr. Elif Merve ALPAK, Arş. Gör. Pınar Özge PARLAK, Arş. Gör. Nida KURAK koordinatörlüğünde iklim değişikliğine dair farkındalığı arttırmak amacıyla iklim değişikliği afişlerini kullanarak bir soyutlama çalışması gerçekleştirdi. Sanat yoluyla iklim değişikliğine dair aktivist tepkileri ön plana çıkardıkları soyutlama çalışmalarında öğrenciler, 20x20 boyutlarındaki çalışmalarında küresel ısınmayı temsil eden detayları soyutlamış ve iklim değişikliğine dair kendi bakış açılarını ortaya koymuşlardır.


30 Ekim 2023