haberler

Trabzon ve Dortmund'dan İklim Dirençli Kentler İçin Ortak Çalışma

Trabzon ve Dortmund şehirleri arasında yürütülen "ORTAK" projesi kapsamında; iklim değişikliğine uyum, kentsel ısı adalarının azaltılması, biyoçeşitliliğin desteklenmesi ve katılımcı yeşil alan planlamasına yönelik ortak bir “Cep Parkı (Pocket Park)” konsepti geliştirmek amacıyla üç günlük bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Belediyesi ve Dortmund Teknik Üniversitesi ortaklığında yürütülen çalışmalarda, her iki kentte cep parkı potansiyeli taşıyan alanlar analiz edilerek belirlenmiş; kurumlar arasında bilgi, deneyim ve uzmanlık paylaşımı sağlanmıştır.

Çalışma ile küçük ölçekli yeşil alanların iklim uyumu, biyoçeşitlilik ve nitelikli kamusal alanların geliştirilmesindeki potansiyeli değerlendirilmiş, Trabzon ve Dortmund arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine katkı sağlanmıştır.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Cengiz ACAR'ın açılış konuşmasının devamında öğretim üyemiz Prof. Dr. Ertan DÜZGÜNEŞ cep parkları uygulaması, sorunlar ve tasarım kriterleri ile ilgili sunum gerçekleştirmiştir. 

 


02 Ekim 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç