haberler

Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nda Ödül

Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nda Ödül

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN’ın içinde bulunduğu proje ekibinin hazırladığı proje, Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışmasında ödüle layık görüldü.

İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen "Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması" sonuçlandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN’ın ekibinde yer aldığı,

KTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Arş. Gör. Emrehan ÖZCAN (Ekip Başı)

Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Emre KUL,

Berna DİLER

Serkan KOÇER ve

Yardımcı Ekip Mehmet TEMİZEL ile Ömer USTALAR’dan oluşan yarışma ekibinin projesi “Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışmasında” mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

 

Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması, üst ölçeklerde Kadıköy ilçesi ve hinterlandının bütününe ilişkin alınacak ilkesel kararlar çerçevesinde, sınırları verilen yarışma alanının yakın çevresiyle ilişkilendirilerek yeniden planlanması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüd ve Projeler Daire Başkanlığınca düzenlenmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Etüd ve Projeler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve İPA Yarışmalar Koordinatörü Ömer Yılmaz’ın danışman jüri olarak yer aldığı ve Mimar, Peyzaj Mimarı ve Şehir Bölge Planlama meslek disiplinlerinden 5 asıl ve 3 yedek jüriden oluşan ekip tarafından proje değerlendirmeleri tamamlanmıştır.


31 Ekim 2020