Transport Tekniği ve Tesisleri Yol Ağı Projesi Uygulama Dersleri Hakkında

Orman İnşaatı ve Geodezi Fotogrametri Anabilim Dalı

Transport Tekniği ve Tesisleri Yol Ağı Projesi Uygulama Dersleri 11.03.2024 tarihinde çift numaralı öğrenciler için ders sonunda saat 11:00 ile 12:00 arasında, tek numaralı öğrenciler için ise ders sonunda saat 15:00 ile 16:00 arasında dersin yapıldığı sınıfta olacaktır. Bu uygulama her hafta devam edecektir. Uygulamaya devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Uygulama işleyişi;

1. Aşama (Yol Ağı Planının El ile Çizilmesi): Bu işlem için öğrencilerin 5 Nisan 2024'e kadar vakitleri olacaktır. Bu vakte kadar tüm öğrencilerin diğer aşamaya geçebilmeleri için ödevlerini onaylatmaları gerekmektedir.

2. Aşama (Yol Ağı Planının ArcGIS Yazılımı Kullanılarak Çizilmesi): 22 Nisan 2024'te başlayacak olan süreç 3 Mayıs 2024'te sona erecektir. Bu vakte kadar tüm öğrencilerin diğer aşamaya geçebilmeleri için ödevlerini onaylatmaları gerekmektedir.

3. Aşama (Bölmeden Çıkarma Yöntemlerinin Belirlenmesi): 6 Mayıs 2024'te başlayacak olan bu süreç ise 24 Mayıs 2024'te sona erecektir.

-Tüm aşamaların bittiği tarih olan 24 Mayıs 2024 tarihinde proje teslimleri gerçekleşecektir.

-Transport Tekniği ve Tesisleri dersi uygulama sınavı 27 Mayıs 2024 tarihinde ders saatinde gerçekleşecektir.

Proje dağılım listesi için tıklayınız.

Her öğrencinin isminin karşısında ödev numarası bulunmaktadır. İlgili ödev numarasına ait dosyalar aşağıda verilmiştir. Bu dosya içerisindeki; "Transport Proje Haritası (2024)" dosyasını A1 formatında 1/25000 ölçekli olarak 2 adet, "Transport Proje Haritası_izohips_sınırlar" dosyasını A1 formatında 1/25000 ölçekli olarak 1 adet çıktı alarak derse gelmeleri gerekmektedir. Derse gelirken çıktı alınan 3 adet harita, cetvel, hesap makinesi getirilmesi zorunludur.

Transport Tekniği ve Tesisleri dersi projeleri:

1 numaralı harita için tıklayınız.

2 numaralı harita için tıklayınız.

3 numaralı harita için tıklayınız.

Örnek Transport Tekniği ve Tesisleri Dersi Uygulama Raporu için tıklayınız.