haberler

KTÜ Orman Fakültesi’nin kuruluşunun 50.yılına özel düzenlenen “IV. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi" çevrimiçi olarak başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

KTÜ Orman Fakültesinin kuruluşunun 50. yılına özel olarak düzenlenen "IV. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi" 6-9 Aralık 2021 tarihleri arasında Prof. Dr. Ali TEMİZ başkanlığında çevrimiçi olarak büyük bir katılımla gerçekleştirilmiştir. Açılış konuşmalarını sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Dekanımız Prof. Dr. Ali TEMİZ'in yaptığı kongre, 20 Davetli konuşmacıların sunumları ile devam etmiştir.

 

Davetli konuşmacılar arasında Milletvekili, Orman Genel Müdürü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü, çeşitli STK Temsilcileri, Özel Sektör Temsilcileri, Çeşitli Üniversitelerden Akademisyenler ve Emekli Öğretim Üyeleri bilgi ve birikimlerini paylaşarak güncel sorunlara ve  çözüm önerilerine değinmişlerdir.

 

 

Bilimsel oturumlar 2 ayrı online salonda gerçekleştirilmiş olup toplam 16 oturumda 132 adet bildiri, bilim dünyasına kazandırılmıştır. Bildirilere yazar olarak katılım sağlayan akademisyen ve lisansüstü öğrenci sayısı toplam 339 olup programı online olarak OGM personelleri, Orman Fakültesi öğrencileri ve Akademik camiadan çok sayıda kişi izleme imkanı bulmuştur.

 

 

DEKANLIK

 

 


16 Aralık 2021