Fakülte Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Fakültemiz Danışma Kurulu Toplantısı, akademik ve idari süreçlerin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, yükseköğretimde güncel gelişmeler, bölüm programlarının mevcut durumu ve kalite güvencesi çalışmaları kapsamlı biçimde ele alındı.
Toplantının ilk gündem maddesinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gündeme getirilen, eğitim-öğretimin yıl içinde üç dönem olarak yürütülmesi ve üç yıl içinde mezuniyetin tamamlanmasını hedefleyen proje hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Uygulamanın fakülte ve bölümler üzerindeki olası etkileri değerlendirilerek, akademik açıdan avantaj ve sınırlılıkları ele alındı.
Ardından, Orman Mühendisliği Bölümü’nde 7+1 eğitim sistemi tartışılarak, sistemin öğrencilerin mesleki yeterliliklerine ve sektörle etkileşimine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.
Toplantının bir diğer gündem maddesinde, Peyzaj Mimarlığı Programı’nın akreditasyon süreci değerlendirilerek mevcut durum hakkında bilgilendirme yapıldı ve sürecin güçlendirilmesine yönelik öneriler paylaşıldı.
Ayrıca, Orman Mühendisliği ile Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinin 14–16 Aralık 2025 tarihlerinde geçirmiş olduğu MÜDEK değerlendirme süreci hakkında kurul üyelerine ayrıntılı bilgi sunuldu. Değerlendirme sürecinde öne çıkan hususlar ve geri bildirimler ele alındı.
Toplantının devamında, bölümlerin eğitim-öğretim faaliyetleri genel olarak değerlendirilerek kalite artırıcı uygulamalar üzerinde duruldu. Son bölümde ise kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak, fakültenin akademik ve kurumsal gelişimine katkı sağlayacak değerlendirmeler yapıldı.
Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından iyi dileklerle sona erdi.


06 Şubat 2026