haberler

4. Uluslararası Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu sona erdi.

Fakültemiz, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası işbirliği ile 4.'sü Fakültemiz ev sahipliğiyle 12-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Üniversitemiz Prof. Dr. Osman TURAN Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Uluslararası Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu sona erdi.

Sempozyum Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Kadir Alperen COŞKUNER’in sunuculuğu ile gerçekleştirilen sempozyum açılışı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Dekanımız Prof. Dr. Ali TEMİZ, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mahmut EROĞLU, Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan RAGIPOĞLU ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan TÜRKYILMAZ’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Sempozyuma yoğun programından dolayı katılamayan Orman Genel Müdürü Bekir KARACABEY ile Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan TÜRKYILMAZ adına plaketler, Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan RAGIPOĞLU ile Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bedri SERDAR’a verildi.

Kahve arasından sonra gerçekleştirilen davetli konuşmacı oturumunda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AVCI ile Karadeniz Teknik Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail DEMİR sunumlarını gerçekleştirdi.

Öğle yemeğinin ardından devam eden bilimsel oturumlar, 13 Mayıs tarihinde fakültemiz Prof. Dr. Ahmet ŞENER Amfisindeki kapanış oturumu ile sona erdi. 14 Mayısta gerçekleştirilen arazi uygulaması ile ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleştirilen sempozyum tamamlandı.

Sempozyum kapanış oturumunda ile 2025 yılında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu evsahipliğini Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi üstlenmiştir.

DEKANLIK

 


16 Mayıs 2022