haberler

KTÜ?den YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'na Öğrenci Katılımı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen 2026 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı, 14-15 Eylül 2026 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

“Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Süreçlerinde Öğrenci Katılımı: Deneyimden Etkiye” teması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemizi temsilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kalite Komisyonu Başkanı İsmail UZUNEL katıldı.

Konferansta, öğrencilerin yükseköğretimde kalite güvencesi ve karar alma süreçlerine aktif katılımının önemi ele alındı. Öğrencilerin yalnızca görüş bildiren bir paydaş değil; karar alma, izleme ve iyileştirme süreçlerinde aktif rol üstlenen bir paydaş olmasının kalite kültürünün güçlendirilmesine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.

Ayrıca öğrenci görüş ve deneyimlerinin kalite değerlendirme süreçlerine yansıtılması, öğrenci katılımının güçlendirilmesi ve geri bildirimlerin sürekli iyileştirme çalışmalarında etkin biçimde kullanılması konuları öne çıktı.


02 Ekim 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç