Şubat

WEBOMETRICS Sıralamasına Göre İlk 5 Bin Bilim Adamından 3'ü Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden

Orman End.Müh.

WEBOMETRICS SIRALAMASINA GÖRE İLK 5 BİN BİLİM ADAMINDAN 3'Ü ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDEN

Webometrics, 2016 yılı için Türkiye’nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı. Türkiye’den 4342 bilim adamının yer verildiği listede Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 77 isim yer alıyor.

Bu 77 isim içerisinde de KTÜ Orman Fakültesi - Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 3 Öğretim Üyesi de bulunmaktadır:

Prof. Dr. İsmail AYDIN – 1796. Sıra
Yrd. Doç. Dr. Engin Derya GEZER – 2278. Sıra
Prof. Dr. Esat GÜMÜŞKAYA – 3318. Sıra

Bölümümüz öğretim üyelerini tebrik ederiz.

İlk 5000 de yer alan öğretim üyelerinin tam listesine aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir:

(Bu sıralama, 2016 Mayıs ayının 3. Haftasında toplanan verilere göre hazırlanmıştır)

Webometrics belirli kriterlere bağlı olarak ülkelere göre dünya üniversitelerinin ve bu üniversitelerde görev yapmakta olan araştırmacıların sıralamalarını yapmakta ve her yıl bu sonuçları yayınlamakta olan bir sistemdir. Sıralamalar, Madrid kaynaklı İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapılmaktadır.

Ülkelere göre ilk 5000 araştırmacının sıralanmasında Google Scholar veritabanından faydalanılarak araştırmacıların H-İndeksi ve bilimsel yayınlarına yapılan atıflar baz alınmaktadır. Dünya çapında 12 binden fazla üniversite bu sistemde değerlendirilmektedir.