duyurular

05

Şubat

Gelişmiş Stereo Mikroskop Sistemi Merkezimizde Hizmete Alınmıştır

Merkezi Araştırma Laboratuvarı

Merkezimiz altyapısına kazandırılan ve kurulum ile test süreçleri tamamlanan ZEISS Discovery V20 Stereo Mikroskop Sistemi, Axiocam 212 kamera modülü ile birlikte analiz hizmeti vermeye başlamıştır.

Modüler yapısı, yüksek optik performansı ve gelişmiş görüntüleme kabiliyetleri sayesinde sistem; farklı numune tiplerinin detaylı morfolojik ve optik incelemelerinin yüksek çözünürlükte gerçekleştirilmesine imkan sağlamaktadır. Ayrıca, entegre görüntü analiz yazılımı ve modülleri ile boyut/alan ölçümü, partikül ve tane analizi, faz ve kontrast değerlendirmesi, profil ve kesit analizi ile istatistiksel veri çıktıları elde edilebilmektedir.

Cihazın devreye alınmasıyla birlikte merkezimizin optik görüntüleme altyapısı ve analiz kapasitesi önemli ölçüde güçlendirilmiş, araştırmacılara ileri düzey görüntüleme ve nicel değerlendirme imkanları sunulmuştur.

Detaylı bilgi için Optik Görüntüleme ve Morfolojik Analiz (OGMA) Laboratuvarı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

   

     

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç