tarihçe

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

PROF. DR. SAADETTİN GÜNER KİMYA VE ÇEVRE LABORATUVARI

(KTÜ-MERKİM)

2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesine dayanarak KTÜ’ye bağlı olmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile 02.04.2007 tarihinde imzalanan protokol gereği sağlanan kaynak aktarımı ve KTÜ Rektörlüğünün katkılarıyla kurulan ve 2008 yılında işletmeye alınan Prof. Dr. Saadettin Güner Petrol Araştırma Laboratuvarı 228 sayılı üniversitemiz senato kararı ile 2010 yılında Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ-YUAM)’ne dönüştürülmüştür. Yakıt ürünlerinin analizlerinin gerçekleştirildiği ve TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardının gerekliklerini yerine getirmekle yükümlü bir merkezdir.

344 sayılı 26-02-2024 tarihli Üniversitemiz Senatosu kararı ile Prof. Dr. Saadettin Güner Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezinin kapatılması ve Merkez Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılmasının; borç, alacak, aktif/ pasifleri ile diğer yükümlülüklerinin Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezine devredilmesinin uygun olduğuna ve gereğinin Personel Daire Başkanlığı ile Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesine oy birliği ile karar verildi.