haberler

Ülkemizin su ürünleri alanına yönelik yeni projemiz için imzalar atıldı

Merkezimiz ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) arasında hazırlıklarını tamamladığımız araştırma projesi için iş birliği protokolümüz imzalandı. 

Balık Yetiştiriciliği ve Araştırmalarında Kullanılabilecek Alternatif Anestezik Maddelerin Geliştirilmesi projesi için iş birliği protokolünü, KTÜ İLAFAR adına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, SUMAE adına ise Enstitü Müdürü Dr. Ercan KÜÇÜK imzaladı. 

KTÜ İLAFAR ve SUMAE araştırmacılarının da hazır bulunduğu törende konuşan Rektörümüz: "Yurtdışından gelen ve döviz kaybına neden olan anestezik maddelerin kendi imkanlarımızla elde edilmesi büyük önem arz ediyor. Milli ve yerli imkanlarla pek çok şey yapmak istiyoruz. Trabzon'a, bölgemize ve ülkemize, başka daha nasıl güzel işler yapabiliriz, bunun peşindeyiz. Amacımız, ülkemiz insanına hizmet ve ülkemizin problemlerini çözmek. Bu projemiz de bunlardan biri olacaktır. Hem Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitümüze hem de İLAFAR'ımıza bu manada teşekkür ediyorum." dedi.


12 Mart 2021