haberler

OECD İLU Uygunluk Belgemizi Aldık

Beşeri, zirai ve veterinerlik alanında ilaç etkin madde keşfi ve farmasötik formülasyon geliştirmek, preklinik Ar-Ge çalışmaları ile yüksek teknolojili araştırmalar yapmak, bu alanlarda ulusal ve uluslararası tanınırlık vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren İLAFAR, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimler sonucunda, “OECD Good Laboratory Practices (İyi Laboratuvar Uygulamaları-GLP) Uygunluk Belgesi” almaya hak kazandı.

Ulusal ve uluslararası alanda piyasaya sürülen ürün ve hizmetlerin kalite ile güvencesinin teminatı olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Türkiye’nin akreditasyon alanında tek yetkili ulusal otoritesidir. TÜRKAK, dünyanın en büyük 10’uncu, Avrupa’nın ise en büyük 5. akreditasyon kurumudur.

KTÜ İLAFAR olarak almaya hak kazandığımız OECD İyi Laboratuvar Uygulamaları Uygunluk Beyanı ile Üniversitemizin sahip olduğu “Araştırma Üniversitesi” marka değerine ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlanacağı gibi ülkemizin 12. Kalkınma Planı’nda yer alan ve öncelikli sektörlerden biri olan ilaç ve tıbbi cihaz sektöründeki milli ve yerlilik oranının yükselmesine; yapacağı test, analiz ve araştırmalar ile destek olacaktır.


28 Ocak 2024