haberler

Kore Cumhuriyeti Rotary Kulübü Hastanemize Kuvöz Bağışladı

Trabzon Ortahisar Rotary Kulübü’nün öncülüğünde, Kore Cumhuriyeti Rotary Kulubü DONG-JEJU, YOUNGJU, JEJU SAMDA, JEJU MOKHWA, JEJU VISION ve JEJU-MİDAM tarafından KTÜ Farabi Hastanesi’ne 6 adet kuvöz bağışında bulunuldu.

KTÜ Farabi Hastanesi Aydın İnal Amfisi’nde gerçekleştirilen törene; KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Yeondoo Jeong, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Farabi Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Trabzon Ortahisar Rotary Kulübü Başkanı Elif Şahin ve Rotary Kulübü Üyeleri ve hastane çalışanları iştirak etti.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Trabzonlu insanlar; hareketlidir, iş yapar ve sonuca gider. Trabzon’da böyle bir projenin hayata geçirilmesi çok güzel bir şey. Kuvöz, bir yaşam alanı tabii. Biz de KTÜ Medikal Cihaz Tasarım ve Üretimi Uygulama Merkezi’nde benzeri cihazlar yapmaya çalışıyoruz. Türk malı olması da ayrıca gurur verici bir şey. Farabi Hastanemiz, 4-5 milyon insana hizmet veriyor. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz de bu bölgede nadide yerlerden bir tanesi ve bugün, burada, çok önemli bir yardım yapılıyor.” dedi.

Projenin planlanması ve uygulanması aşamalarında emeği geçenlere plaket takdiminin ardından kurdele kesildi. Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


05 Nisan 2024