Doktorlarımıza Gürcistanda Yoğun İlgi
Sağlık turizmi kapsamında KTÜ Farabi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinden Prof. Dr. Erhan ARSLAN ile Çocuk Nöroloji Kliniğinden Doç. Dr. Elif Acar ARSLAN Gürcistan’ın Batum şehrinde hastalarla buluştu. Toplantıya Gürcistan’ın diğer şehirlerinden de yüksek ilgi gösterildi. 150’den fazla hasta, sağlık sorunları hakkında KTÜ Farabi Hastanesi doktorlarına danışma fırsatı buldu. Prof. Dr. Erhan ARSLAN ve Doç. Dr. Elif Acar ARSLAN “Hastalardan bu kadar yoğun ilgi beklemiyorduk. Bu durumun, hastanemize bölgedeki güvenin göstergesi olduğunu düşünüyoruz” dediler.
Toplantının organizasyonunu gerçekleştiren KTÜ Farabi Hastanesi’nin anlaşmalı sağlık turizmi şirketi yöneticileri Selami HAŞİMOĞLU ve Hamza KÖSE “beklentimizin çok çok üzerinde bir hasta ilgisiyle karşılaştık. Bu, KTÜ Farabi Hastanesi’nin Kafkaslar ve Orta Asya’daki güven ve marka değerinin çok yüksek olduğunu göstermekte. KTÜ Farabi Hastanesi doktorlarımızla hastalarımızı buluşturduğumuz benzer toplantıları önümüzdeki dönemde Kafkas ve Orta Asya’daki diğer şehirlerde de daha sık yapmayı planlıyoruz” dediler.
Başhekim Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ “Rektörlüğümüzün teşviki ve yoğun desteğiyle KTÜ Farabi Hastanesi’nin anlaşmalı olduğu sağlık turizmi şirketleri aracılığıyla bir plan dahilinde Karadeniz Bölgesi, Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika bölgeleriyle sağlık turizmi alanında yakın temas kurma planları her geçen gün daha ileri safhalara taşınmaktadır. İleriki dönemlerde KTÜ Farabi Hastanesi’nin diğer coğrafyalardaki faaliyetleri de daha görünür hale gelecektir” dedi.
02 Temmuz 2022