haberler

Arkadaşımız Ali Kemal Sağlam'ı Kaybettik

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yakınlarını ziyarete gelen ve alkollü olduğu belirlenen 2 şahsın, acil servis önünde neden olduğu arbedenin ardından kalp krizi geçiren ve sonrasında bypass ameliyatı olan güvenlik görevlimiz Ali Kemal Sağlam yaklaşık bir aydır süren yaşam mücadelesini kaybetti. Güvenlik görevlimiz için Farabi Hastanesi Başhekimliği önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Trabzon İl Emniyet müdürü Murat Esertürk İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Ali Kemal Sağlam’ın eşi çocukları yakınları, hastane çalışanları katıldı.

“ŞEHİT MERTEBESİNDE DEĞERLENDİRİYORUM”

Anma töreninde konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ali Kemal Sağlam’ın arbedenin yaşandıktan 1 ay sonra vefat ettiğini söyledi. Vefat eden Sağlam’ı, görev şehidi olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Çuvalcı, “Acı olan şu, böyle bir menfur olay sonucu şehadet şerbetini içmesi. 45 yaşında genç bir kardeşimizdi. Görevi başında vefat etti. Şehit mertebesinde değerlendiriyorum kendisini. Acil Servis’i ve oradaki insanları korurken böyle bir rahatsızlık oldu. Sonrasında ameliyat süreci gerçekleşti. Doktorlarımız elinden geleni yaptılar. Mekânı cennet olsun. Allah bir daha böyle elim olaylar meydana getirmesin. Gerekli mevzuat çalışması ve üniversite olarak gerekli tedbirleri alacağız. Allah bir daha bu tür olaylar vermesin” dedi.

Hastane imamının konuşmasının ardından hayatını kaybeden güvenlik görevlisi için dualar okundu. Tören sonrası, Sağlam’ın Türk bayrağı örtülü tabutu arkadaşlarının omzunda cenaze aracına yüklenerek, ikindi namazına müteakip defnedilmek üzere Yomra ilçesine gönderildi.


06 Ekim 2023