"Türkiye Çevre Haftası" Kapsamında Fakültemiz Çamburnu Yerleşkesi'nde Etkinlikler Düzenlendi

"Temiz Deniz Temiz Dünya" teması ile Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında  Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişimi İl Müdürlüğü organizasyonu ve Fakültemiz işbirliğinde, 7 Haziran 2023 Çarşamba günü "Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Çamburnu Yerleşkesi'nde İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA ve kurum personeli, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürü Uğur KORKMAZ ve kurum  personeli, Akçaabat Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile Temiz Deniz Temiz Dünya konsepti kapsamında Deniz Bilimleri Fakültesi'nde etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlik;  Dekan Prof. Dr. Muzaffer Feyzioğlu, Prof. Dr. Fatma Telli Karakoç, Doç. Dr. Coşkun Erüz, Dr. Öğr. Gör. İlknur Yıldız ve Arş. Gör. Nurettin Başkan tarafından koordine edildi.  Etkinliğe  deniz  canlıları koleksiyonu,  araştırma  laboratuvarları  ve araştırmalar  katılan öğrenci ve katılımcılar gösterilerek başlandı. Daha sonra fakülte bahçesinde bulunan balık ve su canlıları araştırma ve uygulama merkezinde alabalık ve diğer  balıklarla yapılan çalışmalar incelendi. Öğle arası ve dinlenme sonrasında tüm katılımcılarla Çamburnu sahilinde deniz çöpü toplama aktivitesi gerçekleştirildi.  Atık yok denilerek inilen sahilde 10kg'a yakın plastik pet, poşet, balık taşıma amaçlı strafor kaplar, naylon halat, kauçuk malzemeler toplanarak geri dönüşüm için atık toplama konteynerine aktarıldı.  Araçlarla Çamburnu limanında bulunan  Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Güvenliği Uygulama Merkezi ve KTÜ  R/V DENAR-1 araştırma gemisi yanaşma rıhtımına aktarıldı. Rıhtımdan DENAR-1 gemisine alınan öğrenciler ve katılımcılara gemi gezdirildi ve gemide yapılan araştırmalar, ekipmanlar ve bilimsel cihazlar uzmanlar tarafından tanıtılarak, bilgilendirme yapıldı.

07 Haziran 2023