haberler

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 35. Mezuniyet Töreni

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi 35. Dönem Mezuniyet Töreni, Çamburnu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilmiştir. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer FEYZİOĞLU açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında "Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi içerisinde barındırdığı bölümlerle denizcilik camiası açısından çok önemli bir konumda olduğunu, Anadolu’nun ilk Türkiye’nin ise dört büyük denizcilik fakültesinden biri olan fakültemizin bu sene 35. Mezunlarını bu camianın içerisine kattığını" belirtmiştir. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil RAKICI konuşmasında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin köklü geçmişinin öğrenciler üzerinde yarattığı pozitif etkilerden bahsetmiş ve kurumsal aidiyet duygularını hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğini nasihat etmiştir.

Törene ayrıca; Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem MELİKOĞLU, GİSBİR Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cumhur KUTER, GMO Yönetim Kurulu Üyesi Meral BULDAÇ, ART Tersanesi, Beşiktaş Tersanesi, Sefine Tersanesi ve TK Tuzla Tersanesi başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi davetli katıldı. Dereceye giren fakültemiz öğrencilerine; sektör yetkilileri, fakülte öğretim üyeleri ve konuklar tarafından tarafından ödüller takdim edilmiş ve ardından plaketler verilmiştir.

Tören; kep atma ve ardından Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin baret giyme seremonisi, toplu fotoğraf çekimi ile devam etmiş ve kokteyl ile sona ermiştir. Mezunlarımıza ileriki hayatlarında başarılar dileriz.


28 Haziran 2022