ÖĞRENCİ
Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) Firması Fakültemizi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünü Ziyaret Etmiştir
Uluslararasılaşma hedeflerimiz kapsamında davet ettiğimiz Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fakültemizi ve Muammer Dereli Yerleşkesini ziyaret etmiştir.
BSM, deniz taşımacılığı ve gemi işletmeciliğinde 140 yıllık bir tecrübeye, 2000 kara personeli, 20.000'den fazla denizciye sahip olup ve 650'den fazla gemi işletmektedir. Ziyarete Denizcilik İK Müdürü Eva Rodriguez, Denizcilik İK Kaynak Geliştirme Yöneticisi Manasi Dutt ve Denizcilik İK Zabit Eğitim ve Geliştirme Uzmanı Anastasiia Savluk katılmıştır.
Ziyaret kapsamında Sn.Rodriguez bir tanıtım sunumu yapmış, öğrenciler ile soru cevap etkinliğinden sonra eğitim ve altyapı tesislerimiz gezilerek Dekanlık Makamında Stajyer Eğitim Protokolü’nün imza töreni gerçekleştirilmiştir. Protokol kapsamında 2024 yılı Haziran ayında stajyer başvuruları alınacak ve sonrasında başarılı olan öğrencilerimiz BSM gemilerinde eğitimlerine başlayacaktır.






24 Nisan 2024
Yürütülen sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, öğrencilere yönelik "Kutuplarda Bilim: Antarktika ve Arktik" semineri Prof. Dr. Ersan Başar tarafından verilmiştir.
12 Kasım 2025
Dekanımız Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, Akçaabat Anadolu Lisesi'nde "Fitoplankton Farkındalığı" konulu bilgilendirme semineri verdi.
11 Kasım 2025
Gerçekleştirilen toplantıda Dekanımız Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, Öğrenci Kalite Komisyonumuzla 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılına ilişkin görüş ve önerileri değerlendirdi.
07 Kasım 2025
Fakültemiz akademik personelinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2025-2026 akademik planlama, kalite süreçleri ve stratejik hedeflere yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.
02 Ekim 2025
Fakültemiz idari personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, çalışma süreçleri ve yeni dönem planlamasına yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.
03 Ekim 2025
Fakültemizde gerçekleştirilen seminerde, öğretim üyemiz Prof. Dr. Kadir Seyhan deniz bilimlerinin araştırma potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
03 Ekim 2025
Fakültemize yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon toplantısında, fakültemizin akademik yapısı ve öğrencilere sunulan olanaklar tanıtıldı.
06 Ekim 2025
Gerçekleştirilen toplantıda öğrenci kulüpleri ile Fakülte Öğrenci Kalite Komisyonu tanıtılarak, öğrencilerin geri bildirimleri alınmıştır.
06 Ekim 2025
Doğu Karadeniz ekosisteminde yetiştiricilik kafeslerinin çevresel etkilerinin analizini amaçlayan 2EKO Projesi'nin Ağustos ayı deniz saha çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır.
15 Ağustos 2025
Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Lisans Programı, MÜDEK tarafından akredite edildi.
01 Ağustos 2025
Fakültemiz, 2024-2025 akademik yılı mezuniyet törenini 20 Haziran 2025 Cuma günü KTÜ Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonu'nda gerçekleştirdi.
26 Haziran 2025
Fakültemiz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla "Yere Keyif Ser" etkinliğini düzenlemiştir.
28 Mayıs 2025