AB Destekli DOORS Projesi 3. Genel Kurul Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Hasarlı Karadeniz ekosisteminde,  insan ve iklim değişikliği etkilerine çözüm bulmak amacıyla Karadeniz Havzası ve diğer Avrupa ülkelerinden 35 kurumdan uzmanları ve teknolojiyi bir araya getiren AB destekli DOORS projesinin 3. Genel Kurul Toplantısı üniversitemizde yapıldı. Karadeniz'de yapılan toplam avın % 40'ının karaya çıkarıldığı Doğu Karadeniz Bölgesi limanlarında (Yoroz, Fındıklı ve Hopa limanları) İklim değişikliğine bağlı olarak artan ani ve yoğun yağış ve deniz seviyesi yükselmeleri ile oluşacak potansiyel etkilerin önceden tespit edilmesine yönelik matematiksel modellemelerle erken uyarı sisteminin hazırlanmasının çalışıldığı bu proje toplantısı,  13 Haziran da başlayıp 3 gün sürmüştür. Üniversitemiz Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim üyelerinden  Prof. Dr. Kadir SEYHAN, Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Atasaral ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden  Doç. Dr. Koray Özşeker ve Dr. Öğretim Üyesi Ömerhan Durrani’nin görev aldığı proje 4 yıl sürecektir. Proje ekibimiz ayrıca Türkiye’deki tüm paydaşlarla ilgili çalışmalarda koordinatörlük görevini de üstlenmektedir. Bilim, politika ve endüstriyi bir araya getirmek amacıyla 16 ülkeden 35 ortak üyeli projenin koordinatörlüğünü Romanya yürütmekte olup, Türkiye’den ODTÜ ve Dokuz Eylül Üniversitesi de proje ortaklarındandır.

KTÜ Proje Ekibi

15 Haziran 2023