haberler

Sağlık Kurumlarında Genç İstihdamı ve İletişimi Güçlendirme Eğitimi

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklediği, “SAĞLIK KURUMLARINDA GENÇ İSTİHDAMI VE İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ” projesi kapsamındaki eğitimlerin son bölümü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fizik Bölümü Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU Amfisinde, KTÜ Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA yaptığı açılış konuşmasında geçen yıl ilkini Fatih Devlet Hastanesinde gerçekleştirdikleri projede acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarına “İletişim ve Tıp Hukuku” konusunda bir eğitim programı düzenlediklerini, bu bağlamda geçen yıl pilot uygulama olarak bir hastanede yapılan eğitim programının genişletilerek öğrencilere de ulaşmak istediklerini ifade ederek, programa katılımı olan öğrencilere teşekkürlerini iletti.

KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Havva KARADENİZ yaptığı konuşmasında öğrencilerimizin çalışma hayatına atılmadan önce onların bilinçlendirilmesini hedefleyen bu projenin çok kıymetli olduğunu ifade ederek İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerini ifade etti.

Programda  KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Sedat BOSTAN, “Türkiye’de Sağlık Hizmetleri ve Örgütlenme Yapısı”, Doç. Dr. Emre Ş. ASLAN “CV Hazırlama ve İş Başvuru Süreci”, Dr. Öğr. Üyesi Duygu ÜREK “Sağlık Meslekleri ve İstihdam Türleri”, Uz. Ahmet YEŞİLDAĞ “Sağlık Sektöründe Kariyer Planlaması” konularında sunum gerçekleştirdiler.
Eğitim programı sonunda, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem ŞEN’in yaptığı kapanış konuşmasının ardından, sunum yapan eğitimcilere Teşekkür Belgesi, öğrencilere de Katılım Belgesi takdim edildi.


19 Nisan 2023