haberler

Önlük Giyme Töreni

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1.Dönem öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci, bölüm ve fakültenin öğretim elemanları ve öğrencilerin aileleri katıldılar.

Sağlık profesyonelleri arasında temizlik, güvenilirlik, profesyonellik ve hasta güveni gibi değerleri temsil eden Beyaz Önlüğün simgesel olarak giyildiği bu seremonik törende; KTÜ’nün ilk fizyoterapist adayları, mesleki sorumluluklarını, etik değerleri, hasta güvenini temsil eden bir taahhütte bulunarak kariyerlerinde sağlık profesyoneli kimliğine geçişin ilk adımını atmış oldu.

KTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, kazandıkları bölüm sebebiyle öğrencileri ve onların bugünlere gelmesinde emeği olan aileleri ile öğretmenlerini tebrik etti. Sağlık alanının önemini vurgulayarak öğrencilere mesleğe dair önerilerde bulundu.

Tören sırasında, öğrencilere hitap eden dekan Prof. Dr. Bahittin Kahveci, “Bu beyaz önlük sadece bir giysi değil, aynı zamanda sizin mesleki kimliğinizin bir parçasıdır. Güvenilirlik, sorumluluk ve saygınlık bu önlüğün bir parçasıdır” dedi.

Bölüm başkanı Doç. Dr. Arzu Erden ise öğrencilere sağlık ekibi içerisinde önemli bir mesleğin adayı olduklarını vurgulayarak giydikleri bu beyaz önlüğün onlara başarı ve verimli bir süreç getirmesi temennisinde bulundu.


16 Ocak 2024