Derslerin Yürütülmesi ve Salgın Tedbirleri

İİBF BİLGİ İŞLEM

Sevgili öğrencilerimiz,

27 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren eğitim - öğretime başlıyoruz. Salgın döneminde sürdürülebilir eğitim öğretim yapabilmek için bina ve sınıf girişlerinde bazı tedbirler alınmış ve derslerin yürütülmesi için de  yeni esaslar belirlenmiştir. Sözkonusu tedbirler ve esaslar aşağıdadır.

Salgın Tedbirleri

• Yüz yüze yapılacak derslere girişte HES kodu kontrolü yapılacaktır. Bu uygulama için cep telefonunuzda Hayat Eve Sığar uygulaması yüklü olmalıdır. Dersliklere giriş yapmadan önce Hayat Eve Sığar Uygulamasında bulunan Alan Karekod Okut butonundan sınıf kapılarında yer alan QR kodu okutulmalı, ders sonunda (sınıftan çıktıktan sonra) uygulama üzerinde Alandan Çık butonuna basılmalıdır. (Uygulamayı kullanamayacak durumdaki öğrencilerimizin gerektiğinde ibraz etmek üzere yanlarında HES kodları ve aşı kartları hazır bulunmalıdır)
  • HES kodları riskli görünen öğrencilerin fakülte binasına girişi yasaktır. Riskli görünen öğrencilerimizle ilgili üniversitemizin güvenlik birimi gerekli işlemleri yapacaktır.
  • Fakülte içerisine ve sınıflara maskesiz öğrenci alınmayacaktır.
  • Sınıflarda mümkün oldukça aralıklı oturma düzenine uyulacak ve maskeler çıkartılmayacaktır.
  • Öğrencilerin kendi sağlığı açısından yanlarında dezenfektan ve yedek maske bulundurması faydalı olacaktır.
  • Fakülte kantinine sadece dışardan giriş çıkış olacak; bina içindeki kapı kapalı tutulacaktır.

Derslerin Yürütülme Esasları

Bu dönem derslerin yürütülmesinde belirlenen esaslar çerçevesinde alternatifli uygulamaları gidilmiş ve bu uygulamanın nasıl olacağı ders programında “eğitim sistemi” başlığı altında açıklanmıştır.

• Bölümlerimizin web sayfalarında ilan edilen ders programlarında “eğitim sistemi” olarak belirtilen kısımlarda yer alan ifadeler aşağıdaki şekilde anlaşılmalıdır:
  1. Yüzyüze: Ders sadece sınıf ortamında yürütülmektedir.
  2. Yüzyüze(1) : Ders sınıf ortamında yürütülmekte, fakat isteyen öğrenciler bu dersleri (2020-21 güz dönemi ders kayıtları) asenkron olarak UZEM sistemi üzerinden takip edebilmektedir.
  3. Çevrim İçi: Ders UZEM aracılığıyla canlı olarak takip edilebilmektedir.
  4. Yüz Yüze + Çevrim İçi: Ders sınıf ortamında yürütülmekte, eş anlı olarak UZEM sistemi üzerinden de canlı takip edilebilmektedir.
  • Yüz yüze ve çevrim içi alternatifi olan derslerde A ve B grupları bütün öğrencileri kapsamaktadır. Yüz yüze veya çevrim içi tercihi öğrenciye bırakılmıştır. İlgili dersin yüz yüze veya diğer alternatiflerinin takip edilmesi şartıyla devam zorunluluğu yerine getirilmiş olacaktır.
  • Salgın tedbirleri kapsamında, ders programlarında zaman zaman değişiklik yapılabilir. Bu konuda gerekli bilgilendirme Fakülte ve Bölüm web sayfalarından sizlere duyurulacaktır.