davetli konuşmacılar

 

DAVETLİ KONUŞMACILAR

 

Prof. Dr. Oğuz DİCLE

1978 Bornova Anadolu Lisesinden, 1984 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında radyoloji uzmanı, 2000 yılında radyoloji profesörü oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tıp Fakültesinde Anabilim Dalı Başkanlıkları, Başhekim ve Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık görevleri aldı. Radyolojide başlıca çalışma alanları meme, girişimsel ve abdominal radyoloji oldu. 2005 yılından bu yana Tıp Bilişimi alanında da faaliyet gösteriyor. Halen Tıp Bilişimi Derneği Başkanı. Yayınlanmış bir uluslararası, 3 ulusal 4 kitabı, 80’e yakın SCI yayını bulunuyor. Kitaplarından biri Türk Radyoloji Tarihi ile ilgili. 2010 yılında Sağlık Hizmetleri Yöneticiliği Ödülünü aldı. Avrupa Radyoloji Derneğinde çok sayıda kurulda görev aldı. Avrupa Radyoloji Board Yönetim Kurulu üyeliği, Standartlar Komitesi Başkanlıkları yaptı. Halen Avrupa Radyoloji Derneği Kurumsal Akreditasyon Komite Üyesidir. Tıp Eğitimi konusunda çok sayıda çalışmalar yaptı.  2000 yılında faaliyete başlayan Tıp Eğitimi Geliştirme Derneğinin Kurucu Üyesi ve bir dönem (2008-2010) başkanı oldu. Başlıca ilgi alanları: Karikatür, mizah dergisi koleksiyonerliği, müzik ve ahşap işleridir. Evli, iki çocuk babasıdır.

 

 

Prof. Dr. Kemal TURHAN

Prof. Dr. Kemal TURHAN, 1990-2002 tarihleri arasında KTÜ Farabi Hastanesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde yazılım geliştirici olarak çalışmıştır. Aynı dönemde Sağlık Bilgi Sistemleri üreten bir firma’da yazılımcı ve yazılım danışmanı olarak çalışmıştır. 2002 yılında KTÜ Tıp Fakültesi Tıp eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı’ında Yrd. Doç. Dr., 2008 yılında Yönetim Bilişim Sistemi Doçent’i olmuştur. Halen yürütmekte olduğu Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı görevinin yanı sıra KTÜ Enformatik Bölüm Başkanlığı ve Rektör Danışmalığı görevlerinde bulundu. Sağlık Bilgi Sistemleri başta olmak üzere, Yazılım Mühendisliği, Karar Destek Sistemleri ve Veri Madenciliği alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Son yıllarda; Müzik, Matematik Bilimi,Sinir Bilim, Bilişsel Psikoloji, Moleküler ve Hesaplamalı Biyoloji, İmmünoloji alanlarında kapsamlı bir araştırma ve bu bilim dalları ile yapay zeka arasında yenilikler için analojik araştırmalarını sürdürmektedir. Akademik çalışmalarının odağında “KANSERDE İMMUNOTERAPİ ETKİNLİĞİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK MAKİNE ÖĞRENMESİNE DAYALI YENİ GEN KEŞFİ VE İLAÇ YENİDEN KONUMLANDIRMA PLATFORMUNUN GELİŞTİRİLMESİ” isimli TÜBİTAK 1003 Projesi yer almaktadır.  Bilimsel okumalarının tamamı kısıtlı ülke kaynaklarını kullanarak ülke bilimine önemli katkıda bulunacak çıktılar üretmek üzere yoğunlaşmıştır. Bu alanların yanı sıra Tarih Okumaları ve AÖF 2. Sınıfta Felsefe okumaya devam etmektedir. Öykü ve şiir yazma denemeleri yapmakta,  müzik ve sporla aktif olarak ilgilenmektedir. Son olarak, SuHaDoPo (Su, Hareket, Doğal, Pozitif) adını verdiği kendine özgü  Sağlıklı Yaşam Felsefesinin bilimsel altyapısını oluşturmak idealindedir.

 

 

Prof. Dr. Firdevs ERDEMİR

1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulundan mezun olan Prof. Dr. Erdemir yüksek lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi’nde ve Doktora eğitimini Hacettepe Üniversite’sinde tamamladı.  Cumhuriyet Üniversitesi, Abant izzet Baysal Üniversitesi,  Başkent Üniversitesi ve Adıyaman Üniversite’sinde görev yapan Prof. Erdemir halen KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde görevine devam etmektedir. Doktora çalışmaları sırasında hemşireliğin ana fenomeni olarak tanımlanan hemşirelik tanıları konusuna ilgi duyan Prof. Erdemir  1998 yılında NANDA Hemşirelik Tanıları El Kitabını Türkçeye çevirerek dilimize kazandırmıştır.  2000 yılından itibaren NANDA-I ve ACENDIO üyesidir ve iki yılda bir yapılan kongrelere uzun süre düzenli olarak katılım göstermiştir. 2003 yılında görev yaptığı Başkent Üniversitesinde NANDA kurucularından Mary Ann Lavin ve Prof. Marjory Gordon’ın katılımını da sağlayarak “Hemşirelik Sınıflama Sistemleri Semopzyumu” ve daha sonra THD adına ICNP başkanı Amy Coenen ve HHCC-CCC sınıflamasını geliştiren Virginia Saba’nın katılımı ile II. Uluslararası Hemşirelik Sınıflama Sistemleri Sempozyumunun gerçekleşmesini sağlamıştır. Tıp Bilişimi Derneği’nin ilk hemşire üyelerinden olup, Tıp Bilişimi kongrelerinde aktif görevler almış, Hemşirelik Çalışma Grubu başkanlığı yapmıştır. Birçok üniversite ve sağlık kurumunda, kongrelerde Hemşirelik Tanıları, Hemşirelikte Tanılama, Hemşirelikte Standart Dil Kullanımı, Hemşirelik Bilişimi konularında konferanslar vermiş, kurs ve seminerler yürütmüştür. 

 

 

Prof.Dr.Ali Güner

2002 İstanbul Tıp Fakültesi mezunu. Güney Kore ve Japonyada Mide Kanseri ve Robotik Cerrahi üzerine çalıştı. KTÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD de öğretim üyesi. KTÜ Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi ABD de doktora yapıyor. Cerrahiyi sevdiği kadar, bilgisayarı, veriyi, üretkenliği, görselleştirmeyi seviyor.

 

 

Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCI

Sayın Avcı, lisans, yüksek lisans ve doktora sürecini Atatürk Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doçentlik unvanını 2010 yılında, Profesörlük unvanını 2016 yılında almıştır. Uzmanlık alanı Halk Sağlığı Hemşireliği’dir. Halk Sağlığı hemşireliği, epidemiyoloji, araştırma, biyoistatistik, evde bakım hemşireliği, aile sağlığı hemşireliği, iş sağlığı hemşireliği gibi lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermiştir. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaya imza atmıştır. Disiplinler arası projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde hakemlikleri ve editörlüğü bulunmaktadır. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı’nı ve Hemşirelik Bölüm Başkanlığı’nı sürdürmektedir.

 

 

Doç. Dr. Gülten SUCU DAĞ

Dr. Gülten Sucu Dağ, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan 1997 yılında mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans (2005) ve doktora (2012) derecelerini ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Alanında 2013 yılında Yrd. Doç. 2020 yılında Doç. Dr. unvanını aldı. Amerikan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım ve Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Acil Servis Hemşiresi olarak görev aldı. Yüksek lisans eğitimi sonrası 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ve Doktora eğitimi sonrası Doğu Akdeniz Üniversite’nde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Cerrahi hastalıkları hemşireliği, Acil Hemşireliği, Yoğun Bakım Hemşireliği, Hemşirelik Bilişimi, Hemşirelikte Araştırma alanında ders vermektedir. Çalışma alanlara yönelik ulusal ve uluslararası makalesi, kitap çeviri editörlüğü, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. Ulusal ve Uluslararası bilimsel aktivitelerde kongre başkanı, bilim kurulu üyesi, konuşmacı olarak görev aldı. Yaptığı çalışmalardan dolayı çeşitli kongrelerde bilimsel araştırma ödüllerini almıştır. Acil Hemşireliği Derneği’nin kurucu üyesidir ve iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.  Dr. Sucu Dağ, 2013 yılından bu yana Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak, Mart 2015’den bu yana Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

 

 

Doç. Dr. Neşe Zayim

Doç. Dr. Neşe Zayim,  lisans eğitimini ODTÜ Matematik Bölümünde,   yüksek lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Bilişimi programında ve doktora eğitimini ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında tamamlamıştır. Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.  Tıp Bilişimi Derneği yönetim kurulu üyesidir.

 

Doç. Dr. Emine (Akçin) ŞENYUVA

1976 yılında İstanbul’da doğan Emine Şenyuva, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılında “Yataklı Tedavi Kurumlarında Hasta Eğitimine Yönelik Hemşirelik Etkinlikleri” konulu yüksek lisans, 2007 yılında “Hemşirelik Eğitiminde Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Uygulaması: Hasta Eğitimi Dersi Örneği” konulu doktora tez çalışmasını tamamladı. Hemşirelik eğitimi ile ilgili konulardan özellikle uzaktan eğitim, web tabanlı uzaktan eğitim, bilgi ve iletişim teknolojileri, öğrenme/öğrenim ve bilgi kaynakları, hemşirelik felsefesi, sağlık/hasta eğitimi, hizmet içi eğitim, eğiticinin eğitimi ve hemşirelikte araştırma yöntemlerine yönelik konularla ilgilenmektedir. Türk Hemşireler Derneği, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Mezunları Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, Sağlık Bilişim Derneği ve Tıp Bilişimi Derneği üyesidir. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığını görevini Hemşirelikte Eğitim Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak sürdürmektedir.

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Keleş

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sağlık Eğitimi Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Biyoeteknoloji Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’ndan 2016 yılında aldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda 20 Kasım 2016 - 30 Aralık 2019 tarihleri arasında uzman ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Sağlık profesyonellerine yönelik meslek etiği, incinebilir/risk altındaki grupların sağlık hizmetine erişimi, tıpta vicdani ret, ölüm eğitimi, ileri/yeni teknolojilerin tıbba uygulanmasında karşılaşılan etik konular ve gıda etiği üzerine çalışmakta, yazılar yayınlamaktadır. Türkiye Biyoetik Derneği (13. Çalışma Dönemi, 17 Kasım 2018-Kasım 2021) Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Biyoetik Dergisi’nin (Turkish Journal of Bioethics, TJOB) yardımcı editörüdür.

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Burçin KURT

Burçin KURT, 2016 yılından beri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. KTÜ Bilgisayar Mühendisliği lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olmuştur. Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, İstatistiksel Öğrenme Yöntemleri, Karar Verme Sürecinde İstatistiksel Yöntemler, R programlama, Phyton programlama, Biyoistatistik, İstatistik, Veri Yapıları ve Derin Öğrenme konularında dersler vermektedir. Bununla birlikte, SAN_TEZ, TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK 1003 ve BAP projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almış ve almaya devam etmektedir.

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Nurten TERKEŞ

Sayın Terkeş, lisans, yüksek lisans ve doktora sürecini Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktor Öğretim Üyesi ünvanını 2019 yılında almıştır. Uzmanlık alanı İç Hastalıkları Hemşireliği’dir. Doktora eğitim sürecinde Finlandiya’da 2 ay boyunca evde bakım hizmetleri, engelli bakım merkezleri ve yaşlı bakım merkezlerinde stajyer öğrenci olarak çalışmıştır. İç Hastalıkları Hemşireliği, sağlık bakım teknolojileri, kanıta dayalı hemşirelik, yoğun bakım hemşireliği, kültürlerarası hemşirelik, ilk yardım ve acil bakım, temel yaşam desteği, beslenme ve diyet, hemşirelik süreci gibi lisans dersleri vermiştir. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaya imza atmıştır. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde hakemlikleri bulunmaktadır. Halen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokulu İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Öğr. Gör. İlknur BUÇAN KIRKBİR

2003 yılında Ardeşen Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinden mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Yüksek Okulu hemşirelik bölümünden 2010 yılında mezun oldu. 2011-2017 yılları arasında KTÜ Tıp Fakültesi Farabi hastanesi ve KTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında hemşire olarak görev yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı yüksek lisans (2017) eğitimini bitirdikten sonra atandığı KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı’nda halen Öğr. Gör. olarak görev yapmaktadır.  KTÜ Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı’nda 2017 yılında başlamış olduğu doktora eğitimine devam etmektedir.  Doktora eğitimi esnasında dahil olduğu TÜBİTAK-1001 projesi kapsamında bursiyer olarak görev almıştır. Makine öğrenmesi ve Klinik karar destek sistemleri konularında ulusal ve uluslararası yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır. Halk sağlığı Hemşireliği,  Sağlığı Koruma ve Geliştirme, İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Yönetimi, Kendini Tanıma ve İletişim, Aile Temelli Sağlık Yaklaşımı, Biyoistatistik gibi alanlarda Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi bölümlerinde lisans düzeyinde ders vermektedir. 

 

 

Bora GÜNGÖREN

ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden lisans, FMV Işık Üniversitesinden MBA derecesi bulunan Bora GÜNGÖREN, TÜBİTAK ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2003 yılında şirketi olan Portakal Teknoloji'yi kurmuştur. Portakal Teknoloji'de bilgi güvenliğine dair alt yapı teknolojileri,  güvenlik modellerinin doğrulanması, bulut bilişim güvenliği ve güvenlik belgelendirme süreçleri alanları, mahremiyet teknolojileri, güvence yönetimi gibi konularda uluslararası düzeyde uygulamalı araştırma projelerinde yer almıştır. Bilgi güvenliği alanında JSR, IEEE ve CEN/CENELEC standart komitelerinde görev almıştır. Halen kamu kurumları, büyük ölçekli entegratörler ve savunma sanayii şirketlerine danışmanlık hizmetleri vermektedir. Bora Güngören, 2007 yılından itibaren Bilkent, ODTÜ ve Başkent Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir ve bilgisayar mühendisliği alanında 5 adet kitabın yazarıdır.