tarihçe

1982 yılında kurulan Sürmene Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu, Deniz Bilimleri Mühendisliği ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği olarak iki seçenekli şekilde 1984 yılında eğitim öğretime başlamış, ancak 1986 yılında bu iki Bölüm birleştirilerek Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü kurulmuştur. İlk mezunlarını 1988 de veren Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü bugüne kadar balıkçılık ve denizcilik sektöründe çalışan çok sayıda nitelikli elemanlar yetiştirmiştir. Kurulduğunda kendine ait bir binası olmayan Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 1992 yılında Sürmene-Çamburnundaki yerleşkesine taşınmış ve aynı yıl Sürmene Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür.