14. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu Gerçekleştirildi

2009 yılından bu yana ülkemizin farklı üniversitelerinde arkeoloji eğitimi alan öğrencilerin bir araya gelerek düzenlediği Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu'nun on dördüncüsü bu yıl KTÜ Arkeoloji Bölümü'nün öncülüğünde Arkeolojihaber YouTube kanalının teknik desteğiyle online olarak gerçekleştirilmiştir. 19 - 20 Mayıs tarihleri arasında yapılan sempozyum, bölüm başkanımız Doç. Dr. Serkan DEMİREL'in "Trabzon Bölgesi'ndeki Arkeolojik Çalışmalar: Yeni Veriler ve Değişen Geçmiş" konulu sunumu ve KTÜ Arkeoloji Kulübü başkanı Nuriye Defne FİDAN'ın konuşmalarıyla başlamıştır. Sempozyuma yirmi altı sunumcu katılmış olup, öğrencilerimizden Dilek SARAÇ "Psikoaktif Bir Madde Olarak Mantar Kullanımının Şamanizmdeki İzleri", Meral KARA "Hititçe Çiviyazılı Metinlerde Geçen ZAG.AH.LI Üzerine Bir Değerlendirme", Ensar TRAVAÇ ve Esra AKKILINÇ "Eski Önasya'da Eskatoloji" konulu bildirileri ile bölümümüzü temsil etmiştir.

22 Mayıs 2023