Temmuz

Arkeoloji Bölümüne Öğretim Elemanı Alınacaktır

Arkeoloji Bölüm Başkanlığı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümümüz Prof. Dr. Turgut Haci ZEYREK başkanlığında kuruluş altyapı çalışmalarını tamamlamış, faaliyete geçmiştir.

Bölümümüzce Osmaniye İli Cevdetiye Beldesi, Kesmeburun - Bahçe ve Kazmaca köylerinin sınırları içerisinde kalan alanda yer alan Kastabala Antik Kentinde Bakanlar Kurulu’nun 17/12/2012 tarih ve 2012/4077 sayılı kararlı Bakanlar Kurulu Kararlı iziniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi adına Prof. Dr. Turgut Haci ZEYREK başkanlığında bilimsel kazı çalışmaları sürdürmektedir.

Arkeoloji Bölümümüz Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi ve Klasik Arkeoloji Anabilim Dallarının kuruluşları gerçekleşmiştir.

Arkeoloji Bölümümüz öğretim elemanı alt yapısını oluşturma aşamasındadır. Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi ve Klasik Arkeoloji Anabilim Dalında görev almak isteyen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği’ne Yükseltilme ve Atama Yönergesinde öngörülen atama yeterliğine sahip Yrd. Doç., Doçent ve Profesör kadrolarına öğretim elemanları alınacaktır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği’ne Yükseltilme ve Atama Yönergesinde öngörülen atama yeterliğine sahip ilgili aday/adayların Arkeoloji Bölüm Başkanlığına şahsen başvurması/başvurmaları gerekmektedir.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Haci ZEYREK