Ocak

Bahar Dönemi Yeni Kayıt Yaptıran Lisansüstü Öğrencileri için Düzey Belirleme ve Muafiyet Sınavı

15 Şubat 2024 Perşembe Lisansüstü Düzey Belirleme Sınavı

(Bahar Dönemi Yeni Kayıt Yaptıran Lisansüstü Öğrencileri için)

• Sınav Makine Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarında yapılır.
  • Oturum  listeleri ydyo@ktu.edu.tr/duyurular adresinden ayrıca ilan edilecektir.
  • Düzey Belirleme Sınavı sonuçları aynı gün ydyo@ktu.edu.tr/duyurular adresinden ilan edilecektir.

Düzey Belirleme Sınav sonuçlarına göre Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanan adaylar aynı listede ilan edilir. Düzeyleri A1 ve A2 olan adaylar KTÜ BYS sisteminde Bahar Dönemi için Hazırlık Sınıflarına yerleştirilir.

• Düzey Belirleme Sınavı Muafiyet sınavı değildir. Seviyesi B1 olan adaylar bir sonraki gün Yabancı Diller Yüksekokulu Binasında Muafiyet Sınavına girerler.

16 Şubat 2024 Cuma Lisansüstü Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı

(Bahar Dönemi Yeni Kayıt Yaptıran Lisansüstü Öğrencileri için)

• Sınav Yabancı Diller Yüksekokulu binası B Blok 2. Katta yapılır.
  • Sınav Salonları ve Sınıf Listeleri ydyo@ktu.edu.tr/duyurular adresinden ayrıca ilan edilecektir.
  • Tüm oturumlara katılmak zorunludur.
  • Sınav sonuçları KTÜ Bilgi Yönetim Sisteminden duyurulur.

1.Oturum : Saat 09.00 Dil Becerileri/Yazma Sınavı

2.Oturum : Saat 11.30 Dinleme Sınavı