Eylül

2023-24 Öğretim Yılı İsteğe Bağlı Lisansüstü B1-B2 Programı Kayıtlarımız Başlamıştır.

ktuydyo

2023-24 Öğretim Yılı İsteğe Bağlı Lisansüstü B1-B2 Programı

*Önemli: Bu program isteğe bağlı bir alternatiftir. Zorunlu bir program DEĞİLDİR.

Bu program çalışan ve/veya hafta içi gündüz derslerine katılamayacak adaylar için hazırlanmış, içerik ve uygulama yönünden Yabancı Diller Yüksek Okulu Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık) programının isteğe bağlı ücretli bir alternatifidir. Programa Hazırlık Sınıfı programına kayıt yaptırmış ÖĞRENCİLERDEN DÜZEY BELİRLEME SINAV SONUÇLARI “B1” OLAN ÖĞRENCİLER İLE YDS/YÖKDİL SINAVLARINDAN 40 VE ÜZERİNDE NOT ALMIŞ OLAN Lisansüstü öğrencileri katılabilir. Bu programda güz dönemini başarı ile bitirenler başka bir sınava katılmaya gerek olmadan Hazırlık sınıfından muaf sayılır.

Programa katılan adaylar Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun uygulama yönergesi çerçevesinde sunduğu tüm koşulları, bu alternatif program için ödenecek ücreti  ve gerekli hallerde yapacağı değişiklikleri şimdiden kabul etmiş sayılır.

* Bu program için kayıtlar online olarak yapılır.

* Bu program içeriğindeki dersler online olarak uygulanacaktır. Ölçme ve değerlendirme sınavları YÜZ YÜZE yapılır.

* Diğer Hazırlık Sınıfı Muafiyet alternatifleri için, bkz. ydyo/ktu.edu.tr/yönetmelikler

Eğitim Gün ve Saatleri :

ÇARŞAMBA/PERŞEMBE/CUMA   (Online-Zoom)          17.30- 20.30

CUMARTESİ                        (Online-Zoom)          09.00- 13.00

Dersler:

Haftada 16 ders (Uzaktan eğitimde bir ders 40 dakikadır) ve güz ile bahar dönemlerinde 14’er hafta boyunca "Main Course" dersleri tüm dil becerilerinizi geliştirecek nitelikte Yabancı Diller Yüksekokulunun seçtiği “Headway” kitap seti ve online yazılımı ile işlenecektir.

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme ve başarı notu hesaplanması YÜZ YÜZE yapılacak sınavlar sonunda yapılır. Öğrenciler program başlamadan önce kitaplarını temin ederler. Kitaplardaki online şifreler ile kendi sınıflarına kayıt yaptırırlar. Kayıt yaptırdıkları sınıftaki online çalışmaları bitirir ve bu çalışmalar toplam notun belirli bir yüzdesini teşkil eder. Kitap temini için yaprakkitabevi61@gmail.com adresine e-posta yolu ile ulaşabilirsiniz.

Kurs Dönemi:

Başlangiç tarihi:             25 Ekim 2023

Bitiş tarihi:                   24 Ocak 2024

Başvuru (Kayıt)Tarihleri:    18 Eylül 2022 – 24 Ekim 2022

*Kontenjan dahilinde kayıt alınacaktır.

Ücretlendirme:

Kayıttan önce güz dönemi için 3000 TL (Taksit yapılmaz) ödeme yapılır. Bu ücret dönemlik ücrettir.

ALICI: K.T.Ü. DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI – ZİRAAT BANKASI ÜNİVERSİTE ŞUBESİ  (Mutlaka açıklama kısmını doldurunuz)

HESAP (IBAN) NO:      TR 8300  0100  1225  1182  5144  5010

AÇIKLAMA:  YDYO İsteğe Bağlı Lisansüstü B1-B2 PROGRAMI

Not: Dersler başladıktan sonra kurstan ayrılmak isteyenlere kayıt ücreti geri ödenmez. Dönemin herhangi bir aşamasında programdan ayrılmak isteyen katılımcı dönem ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür. Ders materyallerini öğrenciler temin eder.

Kayıt:

18 Eylül 2023 – 24 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıtlarınızı online.ktu.edu.tr adresinden yapabilirsiniz.

Bu programa kayıt yaptırmak için;

* KTÜ öğrencisi iseniz “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM” sekmesinden ‘İSTEĞE BAĞLI LİSANSÜSTÜ B1-B2’’ programını seçip “KAYIT” menüsünden işlemlerinize devam edebilirsiniz.

* Kayıtlı KTÜ öğrencisi değil iseniz aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ediniz;

1. online.ktu.edu.tr adresinde “KAYIT” sekmesine tıklayıp gerekli bilgiler ile kayıt oluşturduktan sonra e-posta doğrulaması yapınız.

2. Doğrulama sonrasında online.ktu.edu.tr adresine giriş yapınız.

3. Eğitim ve Kurslar sekmesinden Kurs İlanları’nı seçiniz.

4. Açılan sayfada “KAYIT” sekmesine tıklayıp kaydınızı oluşturunuz.

5. Ziraat Bankası “TR 8300 0100 1225 1182 5144 5010 “ nolu iban numarasına kurs ücretini “İSTEĞE BAĞLI LİSANSÜSTÜ B1-B2 PROGRAMI” açıklaması ile yatırınız. Açıklama yazmanız ödeme tanımlama için şarttır. (ALICI: K.T.Ü. DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI)

6. Dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesinde bulunan dekont yükleme kısmına “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

7. Dekontun görseli ile birlikte cep telefonunuz ve kişisel bilgilerinizi içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

Kayıt için tıklayınız…

İletişim: