duyurular

17

Mayıs

2022-2023 Yaz Dönemi İsteğe Bağlı B2 Bütünleme Programı

ktuydyo

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Dönemi İsteğe Bağlı B2 Bütünleme Programı

*Önemli: Bu program isteğe bağlı bir alternatiftir. Zorunlu bir program DEĞİLDİR…

Bu program, içerik ve uygulama yönünden Yabancı Diller Yüksek Okulu Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık) programının isteğe bağlı ücretli bir alternatifidir. Program 7 hafta sürecektir. Programa 2022-2023 öğretim yılı güz ve bahar dönemlerinde B1 seviyesini başarı ile bitirmiş adaylar veya B2 seviyesinde başarısız olmuş adaylar katılabilir. Bu programı başarı ile bitirenler başka bir sınava katılmaya gerek olmadan Hazırlık sınıfından muaf sayılır.

Programa katılan adaylar Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun uygulama yönergesi çerçevesinde sunduğu tüm koşulları, bu alternatif program için ödenecek ücreti ve gerekli hallerde yapacağı değişiklikleri şimdiden kabul etmiş sayılır.

Bu program için kayıtlar online olarak yapılır.

Bu programın tüm dersleri ONLİNE olarak yapılacaktır. Seviye sonu değerlendirme sınavı online olarak yapılacaktır.

* Diğer Hazırlık Sınıfı Muafiyet alternatifleri için (YDS, YÖKDİL vs. için bkz. ydyo/ktu.edu.tr / yönetmelikler)

Dersler; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 09.00-14.00 saatleri arasında ONLİNE olarak “Zoom” uygulaması üzerinden yapılacaktır.

Haftada 24 ders yapılacak (Uzaktan eğitimde bir ders 25-50dk dakika arasında yapılabilir.) "Main Course" dersleri tüm dil becerilerinizi geliştirecek nitelikte Yabancı Diller Yüksekokulunda B2 seviyesinde halihazırda okutulan “Q Skills LS&SP ve Q Skills RD&WR” kitap seti ve online yazılımı ile işlenecektir.

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme ve başarı notu hesaplanması “Ara Sınav” için ödevlendirmeler ile yapılır. Seviye Sonu Değerlendirme Sınavı online olarak yapılacaktır.

Öğrenciler program başlamadan önce kitaplarını temin ederler. Kitaplardaki online şifreler ile ders öğretim görevlisinin oluşturduğu sınıflara kayıt yaptırırlar. Kitap temini için  yaprakkitabevi61@gmail.com adresine e- posta yolu ile ulaşabilirsiniz.

Kurs Dönemi:

Başlangiç/Bitiş tarihi: 03 Temmuz 2023 - 18 Ağustos 2023

*Kontenjanların dolması halinde başvuru sırası esas alınacaktır.

Not: Dersler başladıktan sonra kurstan ayrılmak isteyenlere kayıt parası geri ödenmez. Dönemin herhangi bir aşamasında programdan ayrılmak isteyen katılımcı dönem ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür. Ders materyallerini öğrenciler temin eder.

Kayıt:

29 Mayıs 2023 – 03 Temmuz 2023 tarihleri arasında kayıtlarınızı KTÜ/BYS sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

1. Eğitim ve Kurslar sekmesinden Kurs İlanları’nı seçiniz.

2. “Yaz Dönemi İsteğe Bağlı B2 Bütünleme Programı” kursunu seçiniz.

3. Açılan sayfada “KAYIT” sekmesine tıklayıp kaydınızı oluşturunuz.

4. Ziraat Bankası “TR 8300 0100 1225 1182 5144 5010 “ nolu iban numarasına kurs ücreti olan 1500 TL’yi “Yaz Dönemi İsteğe Bağlı B2 Bütünleme Programı” açıklaması ile yatırınız. Açıklama yazmanız ödeme tanımlama için şarttır. Alıcı: KTÜ YDYO Döner Sermaye İşletmesi

5. Dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesinde bulunan dekont yükleme kısmına “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

6. Dekontun görseli ile birlikte cep telefon numaranız ve kişisel bilgilerinizi içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

 

Kayıt için tıklayınız…

İletişim: 0462 377 44 36 / ydyo.ktu.edu.tr