AKADEMİK
ARAŞTIRMA
Yeni Atanan Araştırma Görevlilerimizin Önlük Giyme Töreni
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel VAROL ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Emre ÇORUHLU, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü ziyaret ederek bölümde yeni göreve başlayan araştırma görevlileri için düzenlenen önlük giydirme programına katıldılar.
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği bölümüne 2025 yılında atanan ve bölümün en genç akademik personelleri olan Arş. Gör. Mustafa GÜRBÜZ, Arş. Gör. Kevser Cansu YURDUSEVER ve Arş. Gör. Yunus Emre GÖKTÜRK'e , düzenlenen törende Dekan Prof. Dr. Temel VAROL tarafından sembolik önlük giydirildi.
Programda konuşan Prof. Dr. Temel VAROL, araştırma görevlilerimize akademik yaşamında başarılar dileyerek, kurumsal aidiyetin önemine dikkat çekti. Etik değerler çerçevesinde takım çalışmasına, proje üretmeye ve bilimsel çıktılar sunmaya yönelik yaklaşımın akademik kariyerde belirleyici olduğunu vurguladı.
Ziyaret, genç akademisyenlere moral kaynağı olurken, bölüm içi dayanışma ve akademik kültürün pekiştirilmesine de katkı sundu.
30 Mayıs 2025
Bölümümüzde dönem başı değerlendirme toplantısı yapılmıştır.
18 Eylül 2025
Doç. Dr Vasif Nabiyev'in danışmanlığındaki NEUTRON AI takımı TEKNOFEST "nükleer enerji araştırmalarında yapay zeka" dalında 3. olmuştur
18 Eylül 2025
Yazılım Mühendisliği ile Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümlerine Fakülte Dekanımız ve Dekan Yardımcımız bir ziyaret gerçekleştirdi.
17 Eylül 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi, YKS tercih döneminde üniversite adaylarını bilgilendirmek amacıyla önemli bir etkinlik düzenliyor.
18 Temmuz 2025
Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri bölümümüze ziyarette bulunmuşlardır.
12 Mayıs 2025
Otonom Uçuş Sistemleri ve Açıklanabilir Yapay Zekâ Seminerleri düzenlendi.
09 Mayıs 2025
Bölümümüzde Merve Sarıcaoğlu hocamızın katkılarıyla "Adli Bilimlerde Çalışma Etiği" Semineri Gerçekleştirildi.
07 Mayıs 2025
Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi Kariyer Günlerinde Bölüm Tanıtımı Yapılmıştır.
05 Mayıs 2025