haberler

Açılış konuşmalarını Profesör Oliver Richmond ve Profesör Hüseyin Bağcı'nın yaptığı 4. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi sona erdi.

1-4 Eylül 2021 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilen 4. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi başarılı bir şekilde sona erdi. Farklı ülkelerden katılan araştırmacıların Covid-19, güvenlik, terörizm, etnik çatışmalar, bölgesel çalışmalar, kriz yönetimi, enerji güvenliği, göç, çevre gibi birçok tematik konuda sunduğu çalışmalar 25 farklı panelde tartışmaya açıldı. Açılış konuşmalarını Manchester Üniversitesi’nden Profesör Oliver Richmond’un ve ODTÜ’den Profesör Hüseyin Bağcı’nın yaptığı kongrede uluslararası sistemin geleceği ve barış üzerine yapılan vurgular dikkat çekiciydi. Katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

Kongre serileri ile ilgili detaylı bilgi için ⇒ https://ircongress.org/tr/

Açılış konuşmaları ve kongre videoları için bölümümüzün youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz. ⇒ KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Youtube Kanalı

Kongre serisinin klasiği haline gelen “KTÜ-Uluslararası İlişkiler Bölümü En iyi Doktora Tezi Ödülü”ne ise bu sene Dr. Çağdaş Duman sahip oldu. Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Aydın İbrahimov danışmanlığında ve Doç Dr. Gökay Özerim eş danışmanlığında tamamlamış olduğu “Politik Şokların Şiddet İçeren Devlet Dışı Aktörler Üzerinde Dönüştürücü Etkisi: Lübnan Hizbullah’ı Örneği (2005-2020)” adlı doktora tezi ile başarılı bulunan adayın ödülü kongrede takdim edildi. Başarılarının devamını dileriz.

“KTÜ-Uluslararası İlişkiler Bölümü En iyi Doktora Tezi Ödülü” ile ilgili detaylı bilgiler için ⇒ /uls-eniyidoktorateziodulleri

 


05 Eylül 2021