Mart

ULS 4012 Soğuk Savaş Sonrası Uluslararası Gelişmeler Dersi (Prof. Dr. Gökhan Koçer) Öğrencilere Duyuru

Uluslararası İlişkiler Bölümü

ULS 4012 SOĞUK SAVAŞ SONRASI ULUSLARARASI GELİŞMELER DERSİ (PROF. DR. GÖKHAN KOÇER)

ÖĞRENCİLERE DUYURU

Sınav sorumlulukları, derslerde işlenen konular dışında ayrıca aşağıdaki kaynaklardır.

Ara Sınav

Andrew Heywood, Küresel Siyaset, çev. Nasuh Uslu ve Haluk Özdemir, Ankara, Adres Yayınları (4 Küresel Çağda Ekonomi, 5 Küresel Çağda Devlet ve Dış Politika, 6 Küresel Çağda Toplum, 7 Küresel Çağda Ulus, 8 Kimlik Kültür ve Batıya Karşı Meydan Okumalar).

Amin Maalouf, Ölümcül Kimlikler, çev. Aysel Bora, İstanbul, Yapı Kredi Yayınları, 2024.

Amin Maalouf, Labirent - Batı ve Hasımları, çev. Ali Berktay, İstanbul, Yapı Kredi Yayınları, 2024.

Dönem Sonu Sınavı

Evren Balta, Küresel Güvenlik Kompleksi, İstanbul, İletişim Yayınları, 2012.

Evren Balta, Tedirginlik Çağı, İstanbul, İletişim Yayınları, 2019 (Dördüncü Kısım hariç).

Deniz Ülke Arıboğan, Duvar, İstanbul, İnkılap Kitabevi, 2017.

Yuval Noah Harari, 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, çev. Selin Siral, İstanbul, Kolektif Kitap, 2018.