hakkımızda

Bölümümüz, üniversitemizin bütün fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokullarının 1. sınıflarına bir öğretim yılının iki dönemini kapsayacak şekilde, Türk Dili-I (TDB1001) dersini güz döneminde, Türk Dili-II (TDB 1000) dersini bahar döneminde,  haftada 2 saat olmak üzere okutmaktadır. Bölümümüz, derslerini, 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılından itibaren uzaktan eğitim sistemi uygulayarak vermektedir.

Bölümümüz akademik kadrosunda 2 öğretim görevlisi bulunmaktadır.

KTÜ Rektörlüğü Türk Dili Bölümü Başkanlığı görevini 13.01.2012 tarihinden itibaren Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü ELİUZ yürütmektedir.

Bölümümüz İdari kadrosunda tahakkuk işlerini yürütmek için bilgisayar işletmeni kadrosunda 1 kişi, yardımcı hizmetler sınıfında evrak dağıtım işlerini yürütmek üzere daimi işçi kadrosunda 1 kişi olmak üzere toplam 2 eleman mevcuttur.