haberler

Yeni Nesil Girişimciler İçin "Kriz Yönetimi Deneyimleri ve İyi Uygulama Örnekleri Video Serisi" Yayında!

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KTÜ TTM) yürütücülüğünü üstlendiği, Aralık 2020 tarihinde başlayıp iki yıl sürecek olan ve 4 ülkeden (Türkiye, İrlanda, Bulgaristan ve Romanya) 6 ortağın (Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası, VUZF Üniversitesi-Bulgaristan, Galati Dunarea de Jos Üniversitesi-Romanya ve Atlantik Teknoloji Üniversitesi-İrlanda) yer aldığı “Stratejik Yönetim, Çeviklik ve Gençlik İçin Doğru Teknolojiler (SMART Youth)” Projesi; gençlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, onların gerçek ve dijital dünya pazarına hazırlanması ve girişimciler için olası kriz durumlarına uyum sağlayabilen çevik bir işletme kurulması odaklı "Eğitim Müfredatı"nın oluşturulması amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ Programı (ref 2020-2-TR01-KA205-095914) kapsamında desteklenmektedir. Projenin hedef kitlesi; ‘Girişimciliğe ilgi duyan 18-29 yasları arasındaki gençler ve öğrenciler’, ‘Yükseköğretim Kurumları’ ve ‘Gençlik Eğitimi ile İş Geliştirme alanında faaliyet gösteren kuruluşlardır.

Proje kapsamında; özellikle 2020'nin başında COVID-19'un zorluğuyla karşı karşıya kalan şirketler hakkındaki hikayelerin yanı sıra, bu şirketlerin diğer kriz dönemlerinde sürdürülebilirliklerini korumak için faaliyetlerini nasıl dijitalleştirdikleri ve işlerini nasıl yeniden düzenledikleri hakkında bilgiler içeren Yeni Nesil Girişimciler Üzerine En İyi Uygulamalar hazırlanarak yayınlanmıştı.

Yayınlanan İyi Uygulama örnekleri içerisinden tüm proje ortağı ülkelerden seçilen birer firmaya; kriz yönetimi deneyimlerini, kriz sırasında başarılı dönüşümlerini ve çevikliklerini gösteren kısa filmler hazırlanarak Akıllı İş Araç Kutusuna (Smart Business Toolbox) yüklenmiştir. Videolar genç girişimcilere ilham vererek, daha iyi kriz yönetimi için oluşturulmuş fikir havuzunu temsil etmektedir.

Yeni Nesil Girişimciler İçin "Kriz Yönetimi Deneyimleri ve İyi Uygulama Örnekleri Video Serisi"ne Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve etkinliklerden haberdar olmak, katılım göstermek ve proje çıktılarından yararlanabilmek için web sayfası ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.


27 Eylül 2022