haberler

Üniversitemiz Araştırmacılarının Türkiye'nin COST Programı Performansına Katkısı Devam Ediyor

Üniversitemiz uluslararasılaşma politikası doğrultusunda KTÜ bünyesinde yürütülmeye başlanan "COST (European Cooperation in Science and Technology – COST Association)  aksiyonları ve akademisyen eşleştirme çalışmaları" neticesinde 155 farklı araştırmacımız 248 aksiyonda Yönetim Komitesi Üyeliği (MC) ve Çalışma Grubu Üyeliği (WG) görevleriyle akademik çalışmalarını yürütmektedir. Her geçen gün yeni başarılar elde ederek atamaları gerçekleşen araştırmacılarımızı tebrik eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Sizler de; ulusal kaynaklarla araştırmalarını sürdüren araştırmacıların Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ağ faaliyetlerini desteklemek amacıyla tüm teknolojik ve bilimsel alanlarda fırsatlar sunan COST aksiyonlarına dahil olarak çalışmakta olduğunuz alanlardaki uzman araştırmacılar ile uluslararası platformlarda bir araya gelebilir, Türkiye’ye önemli getirileri olacak uluslararası projelere katılım sağlayacak konsorsiyumlara ulaşabilir, araştırmalarınızın ve projelerinizin Avrupa düzeyinde koordinasyonunun sağlanması açısından son derece önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Çalışma alanlarınız, geçmişte yürüttüğünüz ve/veya mevcut durumda yürüyen çalışma, proje ve tez konularınızla uyumlu olduğunu düşündüğünüz aksiyonlara dahil olmak için KTÜ TTM uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz. COST Programı ve ilgili aksiyonlara dahil olabilmeniz için izlenecek yol hakkında sizlere bilgi vereceğimizi ve KTÜ TTM olarak bu süreçteki bütün aşamalarda sizlere destek olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtir, saygılar sunarız.

Eşleşme çalışması için destek alabileceğiniz ve /veya kendinizle uyumlu aksiyon bulmanız halinde iletişim kurabileceğiniz iletişim bilgileri şu şekildedir;

E-posta adresi:

ktutto@ktu.edu.tr

Dahili No:

2629

Üniversitemiz araştırmacılarının bilgilerini içeren güncel COST portföyümüz için tıklayınız.


28 Nisan 2023