haberler

Üniversitemiz Akademisyenlerinin Üniversite Sanayi İş Birliğine Katkısı

 

Üniversitemiz Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Uğur ŞEVİK ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga BERBER’in kurucu ortağı olduğu Trabzon Teknokent bünyesinde yer alan Retina Arge Yazılım Bilişim Müh. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. ile Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan ÇAKIR ve Dr. Öğr. Üyesi Ayhan YAZGAN’ın kurucu ortağı olduğu Trabzon Teknokent bünyesinde yer alan İnovas Elektronik Dan. Ve Arge Hiz. San. Tic. Ltd. Şti.’nin FKK Güney Oto Lastik Takoz San. ve Tic. A.Ş. firması ortaklığında TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. Çağrısı kapsamında yaptıkları başvuru desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

 “Cevher Öğütme Değirmenlerindeki Kauçuk Lifterbarların Aşınma Ölçümü ve Tahmini için Kablosuz Algılayıcı Ağ Sisteminin Gerçekleştirilmesi” başlıklı proje öncesinde firmalar tarafından ilgili çalışmaya ait patent hakları alınmış olup, ilk kez cevher öğütme değirmenleri için tamamen kablosuz bir aşınma tespit sistemi geliştirilecektir. Proje kapsamında Prof. Dr. Oktay CELEP, Doç. Dr. Ersin Yener YAZICI ve Öğr. Gör. Oğuzhan BAŞER projeye araştırmacı olarak destek sağlacaktır.

 

Üniversite sanayi iş birliğine sunduğu katkılardan ötürü akademisyenlerimizi ve firmaları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


13 Kasım 2023