HAKKIMIZDA
YAYINLAR
FORMLAR
TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG Yatırım) ile 900.000 TL Yatırım Desteği
TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG Yatırım) teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerine 900.000 TL yatırım desteği sağlamaktadır. Her yıl TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı olarak açılan BİGG programı yenilenen yapısıyla bu yıl yatırım tabanlı destek konseptiyle “TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı” olarak çağrıya çıktı. Üç aşamalı programda girişimcilerin öncelikle Uygulayıcı Kuruluşlara (UK) başvuru yapması gerekmektedir. Uygulayıcı Kuruluş tarafından uygun bulunan girişimciler iş planlarını hazırlayarak TÜBİTAK’a ikinci aşama başvurularını gerçekleştirmektedir. TÜBİTAK tarafından iş fikri başarılı bulunan girişimciler yatırım desteği almaya hak kazanır. Desteklenen girişimcilerin destek sonrası şirket kurmaları gerekmektedir. TÜBİTAK 1812 Programı ardından üçüncü aşama olarak TÜBİTAK 1507 - KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı’na ek desteklerle başvuru yapılabilir.
KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütücü olarak yer aldığı BİGGirişim Konsorsiyumu girişimcilere bu süreçte: Ücretsiz eğitimler, iş modeli ve iş planı hazırlama destekleri, mentörlükler, fikri sınai mülkiyet hakları destekleri, TÜBİTAK değerlendirme paneli odaklı sunum destekleri vermektedir.
Eğitimleri tamamlayan girişimcilere katılım belgesi verilmektedir.
Başvuru Şartları:
1812 Programına yapılan ön başvuru tarihi itibarıyla üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler başvuru yapabilir.
Öncelikli alanlar:
Başvuru için: bigg.ktu.edu.tr
Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.
29 Ocak 2024
Üniversitemize ait sınai mülkiyet varlıklarının ticarileşmesine katkı sağlamak amacıyla fuar süresince ziyaretçilere tanıtımlarını sürdürmekteyiz.
18 Eylül 2025
Üniversitemizin fikri ve sınai mülkiyet havuzunda bulunan patentlerden 10?u fuarda sergilemektedir.
17 Eylül 2025
Toplantıda, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak yaratıcı proje önerilerinin geliştirilmesi için başvuruya açık olan Sıfır Atık Hibe Programı ile ilgili görüşler paylaşıldı.
17 Eylül 2025
TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı 2025 Yılı 2. Çağrı Dönemi kapsamında düzenlenen ?Bilgilendirme ve Mentörlük Günleri? tamamlandı.
16 Eylül 2025
Bilgilendirme ve Mentörlük Günleri
11 Eylül 2025
''Bilgilendirme ve Mentörlük Günleri'' TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı 2025 Yılı 2. Çağrı Dönemi kapsamında düzenlenmiştir.
09 Eylül 2025
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Belediyesi ve KTÜ TTM uzmanlarının katılımıyla proje fikri geliştirme toplantısı organize edilmiştir.
29 Ağustos 2025
Ağustos Ayı İçinde COST Aksiyonuna Atanan Araştırmacılarımıza Tebrik
29 Ağustos 2025
KTÜ TTM, Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Smogmoon Tabacco Tütün Mam. San. Tic. Ltd. Şti. ve Sözenler San. ve Tic. A.Ş. firmalarını ziyaret etti.
29 Ağustos 2025
TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve araştırmacılara proje başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.
28 Ağustos 2025
Gerçekleştirilen ziyaretlerde, üniversite iş dünyası iş birliğinin olanakları ele alındı.
28 Ağustos 2025
KA220 İş Birliği Ortaklıkları'na Üniversitemiz yürütücülüğünde gerçekleştirilen başvurular arasından iki proje destek almaya hak kazanmıştır.
27 Ağustos 2025