TÜBİTAK 1001 Programı 2023/2. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. Dönemi’nde toplamda 1388 proje bilimsel değerlendirmeye alınmış, bu projelerin 255’i desteklenmiş ve programın bu dönem için desteklenme oranı % 18,3 olmuştur.

Üniversitemizden 24 proje başvurusunda bulunulmuş ve desteklenmeye hak kazanan 5 projeyle KTÜ; projeleri desteklenen üniversiteler arasında 14. sırada yer almıştır. Üniversitemizden başvurusu yapılan 3 proje önerisinin ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.

Üniversitemiz ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi arasında da 12. sırada yer almıştır.

Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi ve proje ekiplerini tebrik eder, başarılar dileriz.

Desteklenmeye Hak Kazanan Akademisyenlerimiz;

Prof. Dr. Fevzi KARSLI - Harita Mühendisliği