TÜBİTAK 1001 Programı 2023/1. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 1. Dönemi’nde toplamda 1550 proje bilimsel değerlendirmeye alınmış, bu projelerin 245’i desteklenmiş ve programın bu dönem için desteklenme oranı % 17,3 olmuştur.

Üniversitemizden 37 proje başvurusunda bulunulmuş ve desteklenmeye hak kazanan 5 projeyle KTÜ; projeleri desteklenen 87 üniversite arasında 15. sırada yer almıştır. Üniversitemizden başvurusu yapılan 7 proje önerisinin ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.

Üniversitemiz ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi arasında da 11. sırada yer almıştır.

Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi ve proje ekiplerini tebrik eder, başarılar dileriz.

Desteklenmeye Hak Kazanan Akademisyenlerimiz;

Prof. Dr. Emine TANIR KAYIKÇI - Harita Mühendisliği