Prof. Dr. Kadir SEYHAN'a Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı Kapsamında Proje Desteği

Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Kadir SEYHAN’ın üniversitemizi temsil ettiği ve KTÜ'nün ortak olarak yer aldığı; uluslararası fon destekli Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programına (Interreg NEXT Black Sea Basin Programme) sunulan “Cooperation and Awareness for Pollution-free and Environmentally Sustainable Black Sea, CARE SEA” başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.

Gürcistan’dan Batumi Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi yürütücülüğünde sunulan, toplamda 850.000,00 Euro (KTÜ Bütçesi 180.915,00 Euro) bütçesiyle 24 ay sürecek projede bulunan diğer kurumlar ise Moldova’dan USPEE, Yunanistan’dan Aristotale Üniversitesi ve Romanya’dan Danube Ulusal Araştırma Enstitüsü olmuştur. CARE SEA Projesi kapsamında; bölge insanının farkındalığını artırarak doğanın ve biyoçeşitliliğin korunması, daha yeşil ve temiz bir Karadeniz bölgesi için doğru ve pratik eylem araçları geliştirecek faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Projesi desteklenen akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Ekibi:

Doç. Dr. Koray ÖZŞEKER – Araştırmacı (KTÜ)

Doç. Dr. Yahya TERZİ – Araştırmacı (KTÜ)

Dr. Öğr. Üyesi Şebnem ATASARAL – Araştırmacı (KTÜ)

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ŞAHİN – Araştırmacı (KTÜ)

Dr. Ömerhan DÜRRANİ – Araştırmacı (KTÜ)

09 Şubat 2024